Umetnost i kultura u službi održivosti: koncert benda Buč Kesidi kod pančevačke Svilare

Posle premijernog predstavljanja u junu, „Čarobnom šumom“ koja je imala za cilj buđenje ekološke svesti i edukaciju najmlađih na temu zaštite životne sredine, Re:connect festival, uvodi u svoju drugu temu u subotu, 24. septembra na Tamiškom keju, kod Svilare – Umetnost i kultura u službi održivosti”.

Drugi deo Re:connect festivala, u organizaciji kompanije CWP, a uz podršku Grada Pančeva donosi uzbudljiv program, koji za cilj ima predstavljanje umetničkih projekata kojima je bitna tema zaštita životne sredine. CWP je jedan od vodećih nezavisnih proizvođača zelene struje, čija je misija očuvanje i poboljšanje životne sredine za sadašnje i buduće generacije, kroz razvoj projekata koji uspešno ubrzavaju energetsku tranziciju.

Tako će u subotu posetioci biti u prilici da vide film „RiverBlue“ i FFM podkast uživo, na temu mode kao jednog od najvećih zagađivača životne sredine i za sam kraj večeri, koncert poznatog pančevačkog benda Buč Kesidi.

Prateći međunarodnog aktivistu i zaštitnika reka, Marka Anđela (Marco Angelo) „RiverBlue“ sagledava  jednu od najzagađujućih industrija na svetu, modu. Ovaj revolucionarni dokumentarac, nas vodi na putovanje oko sveta, analizirajući sve probleme brze mode, i istovremeno traga za pozitivnim promenama, rešenjima, pojedincima, kreatorima i dizajnerima, koji razvijaju nove tehnologije proizvodnje odeće kroz koncepte etičke i održive mode. „RiverBlue“ donosi svest o uništavanju nekih od najvitalnijih svetskih reka kroz proizvodnju naše odeće, ali i inspiriše gledaoce i nudi rešenja  ka boljom i čistijom budućnošču  u modnoj industriji.

Ffm je platforma za promociju i razgovor o održivom razvoju. Kroz različite formate (događaje, predavanja, podkast, društvene medije…) nastoji da edukuje širu zajednicu o zaštiti životne sredine i razvije alate koji će građanima u Srbiji olakšati praktikovanje ekoloških navika. Dunja Jovanović je direktorka Ffm Platforme, a za Re:connect će uživo snimiti epizodu Ffm podkasta kod Svilare u Pančevu.

Buč Kesidi je trenutno jedan od najpopularnijih  indi rok bendova na domaćoj muzičkoj sceni. Iako prisutni blizu deset godina, veliki uspeh postižu posle albuma Euforija iz 2019. godine, sa kojim beleže neverovatnu popularnost i unapred rasprodate koncerte širom regiona. Luka Racić i Zoran Zarubica, članovi benda, su inače iz Pančeva, i ovaj koncert će posle dužeg vremena biti u njihovom gradu.

Festival predstavlja i platformu za osnaživanje lokalnih ekoloških i društveno angažovanih udruženja i organizacija. Uoči koncerta biće organizovan mini bazar tokom kojeg će lokalna udruženja predstaviti proizvode i inicijative usmerene ka poboljšanju života lokalnog stanovništva, buđenju ekološke svesti, kao i očuvanju tradicije regiona.

Svi programi Re:connect festivala su besplatni, potrebno je samo da rezervišete kartu putem linka: RE:CONNECT ULAZNICE.

Share