Tribina PLESATI KROZ ŽIVOT u DKSG

Tim Pričajmo o tome u saradnji sa DKSG organizuje besplatne tribine i radionice na temu mentalnog zdravlјa. Sezona je otvorena tribinom o depresiji, a nastavlјa se tribinom Plesati kroz život. Gošće predavanja biće Vanja Žikić i Hana Stamatović, koje će predstaviti telesnu i konstruktivističku psihoterapiju i njihov spoj psihoterapije sa plesom, pokretom tela, muzikom i meditacijom. Moderatorka predavanja je Bojana Obradović, koordinatorka tima Pričajmo o tome.

Hana Stamatović je master psihologije i licencirani psihoterapeut. Edukujući se u zemlјi, širom Evrope i Amerike, kreirala je svoj stil rada koji integriše psihoterapijska učenja i mudrosti praksi koje se bave duhovnim i ličnim rastom i razvojem. U svom pristupu kombinuje znanja i učenja konstruktivističke psihoterapije, geštalt Awarness prakse i telesne psihoterapije, kao i terapije plesom i pokretom.

Vanja Žikić je master psiholog i telesni psihoterapeut u edukaciji, a neformalno se bavi istraživanjem plesa i pokreta kroz različite umetničke i spiritualne prakse. Pored psihoterapijskog rada, vodi radionice meditacije u pokretu, kombinujući elemente joge, tehnike mindfulness-a u pokretu, filozofiju i praksu japanskog buto plesa i tehnike telesne psihoterapije. Inspiriše je rad sa socijalno ugroženim grupama lјudi.

Share