PRAZNICI ZA SVE

S nestrpljenjem smo i ove godine dočekali decembar znajući da nas ponovo očekuje velika razmena poklona između naših čitalaca u kojoj posredujemo (diskretno i neprimetno, jelte), a onda i, nošenje paketića koje smo mi pripremili i paketića koje ste nam vi poslali za decu koja žive u ustanovama socijalne zaštite, 8. januara, dan nakon Božića.

Dakle, i ove godine se igramo i širimo radost, ljubav i dobre vibracije povezujući ljude koji se ranije nisu poznavali, ali imaju želju da nekog usreće poklončićem specijalno pripremljenim za njih, baš kao što će neko drugi obradovati njih.

Pravila za razmenu

Na mejl plezirpraznicizasve@gmail.com je potrebno poslati prijavu u kojoj nam šaljete sledeće informacije: vaše ime i prezime, adresu stanovanja i to koliko puta želite da se prijavite za razmenu. Kada dobijemo vaš mejl, evidentiramo vas na spisak i kroz desetak dana kada sastavimo spisak parova šaljemo vam adresu stanovanja vašeg para u razmeni. (do sada je svake godine organizovano nekoliko krugova razmene)

Kroz nekoliko dana koliko vam je potrebno da osmislite i napravite poklončić vi ga šaljete svom paru u razmeni i istovremeno čekate da paketić namenjen vama, a poslat od strane vašeg para u razmeni pristigne. Naposletku, paketić i njegov sadržaj možete fotografisati i podeliti sa nama putem haštaga #praznicizasve. (jako smo radoznali i voleli bismo da vidimo šta ste to lepo slali ili dobili u ovogodišnji razmeni)

Kao i prethodnih godina, predlažemo vam da sadržaj paketića ne premašuje iznos od 500 dinara, da u sadržaj uključite ljubav u neograničenim količinama, kreativnost i vaš lični pečat.

Prateći ideju našeg drugog izazova #plezirpraznicibezplastike pozivamo vas da u pripremi paketića „zasučete rukave“ i odrešite kreativnost pa sami pravite dekoraciju, čestitke, crtate, fotografišete, pišete priče i pesme, štrikate ili mesite kolačiće i nešto od toga pošaljete vašem paru u razmeni u cilju da njemu ili njoj ulepšate praznike.

U paketiću se takođe mogu slati knjige, stripovi, razglednice, šoljice, slatkiši, kesice vaših omiljenih čajeva i sitnice koje vam se tematski uklapaju, samo vodite računa da sve bude lepo upakovano kako bi bezbedno stiglo na svoje odredište. Naravno, ne zaboravite da napišete čestitku i poželite nešto lepo vašem paru u razmeni!

Pokloni za decu i mlade bez roditeljskog staranja

Novogodišnji i božićni praznici su period godine rezervisan za druženja s porodicom i prijateljima, zbog čega smo odlučili da vas i ove godine pozovemo da zajedno budemo prijatelji mladima koji stanuju u domovima za nezbrinutu decu. Pozivamo vas da zajedno izdvojimo malo vremena i pošaljemo veliku količinu ljubavi i pažnje onima kojima ista u prazničnom periodu najviše nedostaje. Naša zamisao je da decu obradujemo kreativnim i sa ljubavlju sačinjenim paketima
koji su osmišljeni i napravljeni samo za njih!

I ove godine prikupljaćemo paketiće za decu i mlade koje ćemo nositi u Dom Moše Pijade pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

Sudeći po iskustvu stečenom prethodnih godina deca i mladi su se najviše radovali knjigama, najmlađi su odmah prigrlili lutke, društvene igre i materijale koje su kasnije koristili u kreativnim radionicama, starije devojčice i devojke su bile oduševljene nakitom, ručno rađenim sapunima, pletenim šalovima i rukavicama, dečaci su se najviše obradovali detaljima sa superherojima, kao i stripovima, a svi zajedno smo se počastili ukusnim kolačima koji su sa stola „nestali“ u trenu.

Praznici bi trebali da budu magičan period za sve i zato vas pozivamo da nam i ove godine pomognete u tome. Za više informacija javite nam se na mejl plezirpraznicizasve@gmail.com

Share