Plezir x Eucerin prolećno darivanje


Olakšanje za atopičnu kožu odraslih i dece


Atopijski dermatitis jedno je od kožnih oboljenja koje u poslednjih 30 godina beleži porast, a dermatolozi ukazuju da medicinska terapija atopijski suve kože mora biti praćena i adekvatnom higijenom i negom kože emolijensima, koji nadoknađuju vlažnost i lipide.

U zapadnom svetu simptomi atopijskog dermatitisa pogađaju 10 odsto stanovništva, među kojima je 10 do 20 odsto dece. Crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab, najčešći simptomi atopijski suve kože, stvaraju neprijatnosti i ugrožavaju kvalitet života osoba sa atopičnom kožom. Ukoliko je atopijskim dermatitisom zahvaćeno lice ili ruke, ugroženo je i samopouzdanje. Situacija se dodatno komplikuje u akutnim, takozvanim upalnim fazama.

U tretmanu atopijski suve kože veoma je važno obratiti se lekaru, ali dermatolozi ukazuju da medicinska terapija mora biti praćena i adekvatnom higijenom i negom kože emolijensima, koji nadoknađuju vlažnost i lipide. Adekvatna nega donosi olakšanje, a ukoliko se primenjuje na vreme i redovno, utiče i na produženje takozvane neaktivne faze atopične kože.

„Kada iz porodilišta kući donesete zdravo dete to je velika radost. Ne slutite da sve to može da padne u vodu zbog neprospavanih noći i nemoći da pomognete svom detetu. Džonatan se nalazio u začaranom krugu atopijskog dermatitisa, koža ga je svrbela, neprestano se češao, a zbog toga su nastajale rane koje su ga bolele,“ kaže 29-godišnja Anđelika, majka 11-mesečnog dečaka i s olakšanjem priznaje da zahvaljujući Eucerin®AtopiControl preparatima ponovo može da uživa u tome što je mama.

Saradnja dermatologa i farmaceuta u pronalaženju najefikasnijih formulacija za negu kože ugrađena je u same temelje kompanije Beiersdorf, koja stoji iza brenda Eucerin®. Osim saradnje sa dermatolozima i farmaceutima i kliničkih ispitivanja svih svojih preparata, tokom 120 godina tradicije i inovacija, Eucerin® veliku pažnju posvećuje mišljenju korisnika, budućih i onih koji to već jesu. U fokusu tih ispitivanja je pitanje podnošljivosti i efikasnosti preparata. Cilj ovih ispitivanja je da se dobije klinička i dermatološka, ali i potvrda od korisnika, da je poboljšanje stanja  njihove kože očigledno i da se njihov život zahvaljujući Eucerin®  nezi promenio na bolje.

Za Eucerin®AtopiControl liniju dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja, klinički je i dermatološki dokazano da ublažava crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab kože i u 90 odsto slučajeva poboljšava kvalitet života ljudi sa atopijskim dermatitisom.

Ova linija obuhvata sve preparate neophodne za higijenu i negu atopične kože: ulje za kupanje, losion za telo, kreme za lice i ruke i kremu za akutnu negu. Za svakodnevnu negu atopične kože, veoma je važan Eucerin® AtopiControl Balsam za telo, jer je lagane, nelepljive, teksture i brzo se upija, te je veoma pogodan za svakodnevnu upotrebu, a istovremeno atopičnoj koži pruža svu neophodnu negu i zaštitu. Formulacija ovog preparata sadrži likokalkon A, ceramide i shea buter, koji je izvor dubinske hidratacije.

Svojevrsni SOS preparat za osobe sa atopijskim dermatitisom, a posebno za decu, je Eucerin®AtopiControl Sprej protiv svraba koji sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka koji brzo i efikasno hlade i umiruju kožu i zahvaljujući tome klinički dokazano ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa dugotrajnim efektima olakšanja do šest sati. Formulacija ovog brzodelujućeg preparata sadrži SymSitive®, inovativni aktivni sastojak koji smanjuje osetljivost, pojačanu reaktivnost kože i osećaj vreline, kao i mentoksipropandiol (MPD), koji pospešuje osećaj hlađenja. Pored toga, polidaktanol u formulaciji ovog preparata deluje kao lokalni anestetik efikasno smanjujući svrab, dok likokalkon A, deluje protivupalno.

Da bi se smanjio rizik od iritacije i alergija, u ovom preparatu, kao i celoj Eucerin®AtopiControl liniji,  nisu korišćene veštačke boje, mirisi i konzervansi, što ih čini bezbednim za upotrebu kod dece i beba starijih od tri meseca, kod kojih upalne  faze atopijskog dermatitisa donose  niz neprospavanih noći.

Zatvoreni krug karakterističan za atopijski dermatitis – svrab i bol koji se češanjem intenziviraju i otvaraju put dodatnim infekcijama –  uznemirujući je i posebno neprijatan za decu. Adekvatan medicinski tretman i nega preparatima iz Eucerin®AtopiControl linije donose olakšanje, ali je u njihovom slučaju ponekad neophodno „kupiti vreme“ da preparati deluju. Roditeljima u tome pomaže oživljeni lik plišanog zabavljača – majmuna Antona, koji za roditelje ima korisne savete, a za decu zanimljive priče koje će im okupirati pažnju.

Plezir x Eucerin prolećno darivanje

U dogovoru sa prijateljima iz Eucerina, poželeli smo da dvoje čitalaca obradujemo Eucerin paketom za atopijsku negu. U paketu će se naći: Eucerin®AtopiControl sprejEucerin® AtopiControl losion za telo i Eucerin ®AtopyControl krema za akutnu negu. Kako biste učestvovali u našem darivanju potrebno je da ostavite komentar ispod teksta na sajtu i podelite vest o darivanju na svom Instagram ili Facebook nalogu uz označavanje Plezira. Dobitnike Eucerin paketa ćemo objaviti za 7 dana. Srećno!

Update

Darivanje je završeno, a dobitnice Eucerin paketa za atopijsku negu su Tatjana Jović (komentar br. 13) i Kaća (komentar br. 15). Čestitamo!

Share