Čuvaj svoju kožu

Letnji slogan saopštenja #saveyourskin od strane dermokozmetičkog brenda La Roche-Posay, ima za cilj podizanje svesti o optimalnoj zaštiti od sunca. Brojni svetski stručnjaci su početkom juna prisustvovali internacionalnom događaju Dermlive, gde se govorilo o efikasnim rešenjima za svaki tip kože, negativnim efektima sunčevog zračenja i novim proizvodima, koji su #musthave ovog leta, ali ne sme se zaboraviti da je SPF važan faktor tokom cele godine.

Brend je otkrio nove publikacije o fotozaštiti, koje pokazuju da je neophodno da zaštita od sunca bude prilagođena svakom fototipu kože, kao i problemu poput akni, ekcema, alergije ili osetljive kože. Pozivamo vas da se pridružite svetskom pokretu na društvenim mrežama pod nazivom #saveyourskin ali i odgovornim sunčanjem pokažete da boravak na otvorenom u svako doba godine, može biti pravo uživanje.

Najnovija istraživanja pokazuju da:

  • 95% UV zraka koji dopiru sa Zemlje su UVA zraci, koji su odgovorni za starenje kože, hiperpigmentacije i oštećenje DNK
  • 365 dana u godini UVA zraci su prisutni i mogu da prolaze kroz oblake i prozore
  • 80% znakova starenja (pigmentacije i bore) nastaju usled izlaganja UV zračenju
  • 50% više zabeleženih slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika karcinoma, tokom poslednje decenije
  • 99% melanoma je izlečivo ukoliko se otkrije na vreme

La Roche-Posay Anthelios linija, nudi inovativne teksture i efikasne formule za sve tipove kože koje su bezbedne za našu kožu, ali i planetu, dok su sledeća tri proizvoda oni koji će obeležiti ovo leto – Anthelios nevidljivi sprej SPF50+ sa najnovijom NetLock tehnologijom i visokom zaštitom od sunca, lagane i vodootporne teksture, otporne na znojenje i pesak, za sve tipove kože, inovativni Anthelios Age-Correct  SPF50, koji štiti od sunca i uklanja znakove starenja, sa efikasnim sastojcima kao što su hijaluronska i LHA kiselina, PHE-resorcinol, niacinamid, glicerin i termalna izvorska voda i najnoviji ekološki osvešćeni Anthelios ekološki odgovoran hidrantni losion SPF50+ i Anthelios ekološki odgovoran hidrantni losion SPF30, čija ambalaža, kao prva kartonska tuba, sadrži 45 odsto manje plastike i pogodan je za veoma osetljivu kožu sklonu reakcijama.

 

Da bi zaštitili sebe i one koje volite, ovim putem nagrađujemo dva čitaoca Plezir magazina sa paketom od po dva proizvoda i to – novi Anthelios ECO losion spf30 i La Roche-Posay termalna voda. Nagrađivanje traje do ponedeljka, a da biste se prijavili za učešće potrebno je da ostavite komentar ispod objave i da podelite vest o darivanju putem Instagram storija označavajući profile @plezir_magazin i @devojka__od_papira

Update

Darivanje je završeno, a poklon pakete koje čini novi Anthelios ECO losion spf30 i La Roche-Posay termalna voda osvojie su čitateljke koje su ostavile komentare pod rednim brojem 2 i brojem 8. Imena dobitnica su Silvana i Vesna. Čestitamo, hvala svima na učešću!

Share