Knjiga na poklon: Zemlja koja nestaje Džulija Filips

Misterija koja nas vodi u Rusiju koju dosad nismo videli

Toplo avgustovsko popodne na obali Kamčatke. Dve rođene sestre od osam i jedanaest godina su netragom nestale. Prolaze nedelje i meseci, a policija nema odgovor. Njihov nestanak poremetio je život u zajednici sejući strah usled velikog gubitka.

Zemlja koja nestaje vodi nas kroz godinu dana na Kamčatki ulazeći sa zadivljujućom emocionalnom oštrinom u svetove raskošno portretisanih likova koje je ovaj zločin povezao: svedoka, komšija, detektiva, majke. Roman nas vodi na daleki istok Rusije, u divlju prirodu vulkana i gejzira, u region u kom odavno tinjaju društvene i etničke tenzije, a autsajderi su često prvi na spisku sumnjivih.

Svojom uzbudljivom i emotivnom pričom koja nas naprosto tera da okrećemo stranice i virtuoznim stilom mlade spisateljice prožetim empatijom i maštom, ovaj snažni roman pomaže nam da proniknemo u zamršene porodične i društvene spone u delu Rusiji koji je drugačiji od svega što smo ranije znali o ovoj velikoj zemlji.

„Kulminacija je neverovatno napeta i uzbudljiva… Prekrasni opisi predela Džulije Filips maestralni su baš poput njenog umeća da izatka složen i istinski zarazan krimić.“ – Publishers Weekly

„Iz časa u časa zaranjate sve dublje u ovaj svet, koji je posve drugačiji od onog u kojem živimo, a istovremeno neodoljivo njemu sličan.“ – Kirkus

O autorki:

Džulija Filips je Fulbrajtova stipendistkinja. Njeni radovi su objavljeni u Glimer trejnuAtlantikuSlejtu Moskou tajmsu. Živi u Bruklinu.

Knjiga na poklon:

Knjigu Zemlja koja nestaje možete osvojiti u darivanju koje će trajati narednih 10 dana. Da biste se prijavili za učešće potrebno je da ostavite komentar ispod objave. Dobitnika knjige ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Darivanje je završeno, a knjigu Zemlja koja nestaje na poklon dobija čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 13 – Ivan. Čestitam!

Share