Knjiga na poklon: Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar Suzan Džojnson

Egzotična avantura kroz vreme i prostor: susrećete se sa dva veka, dve kulture. Zabavna i misteriozna, ovo je priča o dvema ženama koje se bore da se pomire sa svojom prošlošću. Teme: putovanje, sloboda u Londonu danas i 1920. u Kini, izdaja, izgubljena i pronađena ljubav.

Sadržaj

Godina 1923. – Evandželin Ingliš se pridružuje misionarima i otiskuje na Daleki istok. Ali ne zanima je misionarski rad. Evandželin želi da ispita krajeve u koje nijedna Engleskinja nije kročila, da ih obiđe na biciklu i da svoja zapažanja uobliči u knjigu Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar. Ali vremena su nemirna, verski sukobi dostižu vrhunac i Istok se pretvara u veoma opasno mesto, pogotovo za jednu ženu.

Dvadeset prvi vek – Frida Blejkman stiže do tačke kad mora da preispita svoj život i iznova otkrije šta joj može doneti sreću. Utom, čudnim sticajem okolnosti, dobija zadatak da raščisti stan nepoznate preminule starice. U stanu pronalazi mnoštvo tajanstvenih predmeta, uključujući živu sovu. Ali pažnju joj najviše zaokupljaju kineska muzička kutija, hrpa starih rukopisa na arapskom i jedan dnevnik. Upravo će taj dnevnik Fridi pružiti odgovore na brojne životne nedoumice.

Suzan Džojnson izuzetno vešto prepliće sudbine dve žene, dva načina života, dva razdoblja. Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar je roman iz čijih stranica izbijaju mirisi, ukusi i boje koji će ostati u čitaočevoj sobi dugo pošto sklopi knjigu.

Knjiga-na-poklon-Vodic-jedne-biciklistkinje-kroz-Kasgar-Suzan-Dzojnson

Drugi o knjizi

„Izvanredno, originalno i divno napisano.“

Pol Tordej, autor knjige Lov na losose u Jemenu

„Ekscentrična, puna obrta i iznenađenja, a veoma dirljiva na kraju. Iznad svega, smela, drugačija i izuzetno čitljiva.“

Katrin Makman, autorka knjige Sevastopoljska ruža

O autorki

Suzan Džojnson radi u odeljenju za književnost Britiš kaunsela i redovno putuje po Bliskom istoku, severnoj Africi, Kini i Evropi. Godine 2007. osvojila je nagradu New Writing Ventures za esejističku knjigu Lejla Ahmed. Studira kreativno pisanje na Goldsmitu, na Londonskom univerzitetu, a živi pored mora na južnoj obali Engleske.

Nagradna igra

Jedan čitalac ili čitateljka imaće priliku da uživaju u ovom zanimljivom romanu. Sve što je potrebno da uradite kako biste se prijavili za učešće u nagradnoj igri je da nam kažete zbog čega želite da pročitate knjigu Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar. Ostavite nam svoj mejl kako bismo mogli da vas kontaktiramo i podelite ovu objavu putem neke od društvenih mreža po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Igramo se 5 dana (do 21. oktobra). Pobednika će odlučiti Random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je zavrsena a knjigu Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 13. – Snežana Miloš. Čestitamo!

Share