Knjiga na poklon: ŠESTA FAZA SNA Bernar Verber

Zamislite da možete da se vratite 20 godina unazad i u snu sretnete mlađeg sebe. Zamislite da uvek u snovima možete da mu se obratite. Šta biste mu rekli?

Sadržaj

Doktorka Karolina Klajn se bavi istraživanjem sna, tačnije fazama sna. Radi na tajnom projektu koji treba da izazove revoluciju čovečanstva. Kad njen sin Žak napuni 27 godina, jedan događaj će im potpuno promeniti živote.

Karolina ostaje bez posla i odlazi u Maleziju da pronađe pleme Senoja koje veći značaj pridaje snovima nego stvarnosti. Oni će je mnogo naučiti o lucidnom snu. Žak za to vreme traga za svojom majkom i u jednom trenutku u snu sreće sebe, starijeg 20 godina, koji mu govori da mu je majka u životnoj opasnosti i otkriva mu gde je može naći. Sledi čitava avantura, putovanje u egzotičnu zemlju gde će saznati da mu je majka ubijena, upoznavanje ljudi iz plemena, sukob s vlastima i onima koji žele da taj raj na zemlji pretvore u turističko mesto. Tamo će se Žak oženiti i dobiti sina, a onda mu se stariji Žak Klajn ponovo obraća u snu i otkriva mu da je majka živa u Parizu. Kreće sa porodicom za njom i nalazi je u komi. Odlučuje da nastavi njeno istraživanje o 6. fazi sna, pre svega kako bi joj pomogao da se probudi iz kome, zatim i čovečanstvu da se izbori sa strahovima i problemima, insomnijom… pa i Alchajmerom. Uspeva na kraju da sam dođe do 6. faze i stvara Klajnovu bocu koja će omogućiti ljudima da se vrate kroz vreme. Završiće njen tajni projekat.

Drugi o knjizi

„Pravi žilvernovski roman – prepun avantura, smeo i vizionarski.“ France Info

„Od Pariza do Malezije, evo romana smelog autora o jednoj veoma zanimljivoj temi: snovima, temi koja će spojiti nauku, ezoteriju, vreme, medicinu i psihoanalizu.“ Le Quotidien

„Ne počinjite čitanje ove knjige pre spavanja!“ France Loisirs

O autoru

Posle studija prava i kriminologije u Tuluzu, Bernar Verber je završio žurnalistiku u Parizu. Počeo je piše za dnevne novine Kambre i ubrzo dobio nagradu fondacije News za najboljeg mladog reportera kojom je finansirao svoju prvu veliku reportažu o mravima na Obali Slonovače. Po povratku je pisao za razne novine, a zatim 7 godina proveo kao naučni reporter za Nuvel observater. Prva reportaža o mravima inspirisala ga je da napiše prvi roman Mravi 1991. koji je doživeo uspeh u Francuskoj i svetu, naročito u Koreji i Rusiji. Uspeh će biti sve veći sa ostalim knjigama (dvadesetak romana, novela, pozorišnih komada…)

Knjiga na poklon

Knjigu Šesta faza sna možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da zapratite Plezir na instagramu, ostavite komentar ispod ove objave i podelite objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Instagram, Twitter, Google +). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena a knjigu Šesta faza sna osvojila je čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 7 – Valentina Popović. Čestitamo!

Share