Knjiga na poklon: OD NULE DO JEDAN Piter Til s Blejkom Mastersom

Od nule do jedan govori o tome kako praviti kompanije koje stvaraju nešto novo. Neophodna knjiga za svakoga ko pokreće novi posao. Za studente, koji mogu postati izuzetno obučeni u nekoliko oblasti, ali mnogi od njih nikada ne nauče šta treba da rade s tim veštinama kad stupe u svet.

Sadržaj

Autor ove knjige, legendarni preduzetnik i investitor Piter Til, ukazuje nam da zapravo živimo u vreme tehnološke stagnacije, ali nas naši zabavni i šareni mobilni telefoni sprečavaju da to primetimo. Informacione tehnologije se brzo razvijaju ali to ne znači da je napredak moguć jedino na tom polju već da nas velika dostignuća čekaju u svim granama industrije i svim oblastima uslužnih delatnosti. Najvažnije što svaki preduzetnik mora da zna jeste da razmišlja svojom glavom.

Kada napravite nešto novo na polju gde već ima napretka, vi ste svet pomerili na jedan od nekog broja n. Ali kada napravite nešto potpuno novo vi ste ostvarili pomak od nule do jedan. Sledeći Bil Gejts neće osmisliti novi operativni sistem. Šampioni budućnosti neće to postati tako što se nemilosrdno bore na današnjem tržištu. Oni će umaći konkurenciji jer će njihovi poslovi biti jedinstveni i originalni. Knjiga Od nule do jedan predstavlja optimističan pogled u budućnost i novo promišljanje sveta inovacija: ona vas uči kako da sebi postavljate pitanja koja će vam omogućiti da pronađete vrednosti na neočekivanim mestima.

Drugi o knjizi

„Koncizna, promišljena i provokativna knjiga o preduzetništvu.“ The Times

„Piter Til je stvorio nekoliko izuzetnih kompanija, a knjiga Od nule do jedan pokazuje kako je to uradio.“ Ilon Mask, osnivač i CEO kompanija SpaceX i Tesla

„Ova knjiga donosi potpuno nove, sveže ideje o tome kako stvoriti novu vrednost u današnjem svetu.“ Mark Zakerberg, osnivač i CEO kompanije Facebook

O autorima

Blejk Masters je bio student na Pravnom fakultetu na Stanfordu 2012. godine kada su njegove detaljne beleške sa Piterovih predavanja „Nauka o računarima 183: Startap“ postale senzacija na internetu. On je postao saosnivač Judikate, tehnološke startap kompanije za pravna istraživanja.

Piter Til je preduzetnik i investitor. Osnovao je Pejpal, investirao u Fejsbuk, gde radi kao direktor. Obezbedio je rano finansiranje za Linkedin, Jelp i desetine uspešnih tehnoloških startap kompanija. Partner je u Osnivačkom fondu, firmi za upravljanje rizičnim kapitalom u Silikonskoj dolini koja je finansirala kompanije poput Spejs Iks i Erbi-en-bi. Pokrenuo je Til feloušip, koji je pak pokrenuo nacionalnu debatu o podršci mladim ljudima da učenje pretpostave školovanju, a vodi i Til zadužbinu, podsticajima tehnološkom progresu, kao i na dugoročnom razmišljanju o budućnosti.

Knjiga na poklon

Knjigu Od nule do jedan možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar na sajtu ispod ove objave i podelite objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google+). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Od nule do jedan osvojio je naš čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 9 – Sergej D. Čestitamo!

Share