Knjiga na poklon: KUĆA U KORNVOLU Liz Fenik

Kuća u Kornvolu, prvenac engleske književnice Liz Fenik, klasični je ljubavni roman koji se odigrava na divnoj i surovoj obali Kornvola, a ujedno i najava serijala.

Slikarka Medi (37) posle smrti svog muža vraća sve dugove za njegovo lečenje i seli se sa pastorkom Hanom (15) u Kornvol (jugozapad Britanije). Boreći se sa nedaćama koje je tamo čekaju, naći će nove prijatelje i novu ljubav.

Knjiga-na-poklon-KUCA-U-KORNVOLU-Liz-Fenik

*Za sve one koji traže nežnu ljubavnu priču smeštenu u divno okruženje. Čitanje ne iziskuje nimalo napora (lagana, predvidljiva), pa je možete preporučivati za odmor i plažu. Svakako za ljubitelje knjiga Sante Montefjore ili Rejčel Hor.

Sadržaj

Ubrzo nakon muževljeve smrti, slikarka Medi Holis zajedno sa svojom pastorkom Hanom napušta London i odlazi u Kornvol na imanje Trevenen nadajući se da će to za njih dve  biti novi početak i rešiti brojne nedaće u kojima se nalaze. Na Medino razočaranje, Trevenen je velika i propala plemićka kuća koja vapi za popravkama, ali kada bude otkrila istoriju imanja i priče o ženama koje su na njemu ranije živele počinje da shvata da je bilo neminovno da se i ona tu nađe. Kada otkrije generacijama skrivane tajne, Medin san o mirnom životu na selu biće sasvim raspršen. Dok pokušava da se vrati u svoj svet slika skicirajući na vetrovitim liticama Kornvola, Medi i protiv svoje volje biva uvučena u vrtlog čudesnih predela i još neobičnijih ljudi, i otkriva ljubav koja u sebi sve to spaja – osećanje pripadnosti, pronađenu porodicu i voljenog čoveka.

Drugi o knjizi

„Dirljiva priča o gubitku voljenog čoveka i povratku u život.“ Woman & Home

„Divno ispripovedana priča, s likovima koji s lakoćom dopiru do čitaočevog srca.“ Sidmouth Herald

„Eskapistička i veoma osećajna priča u kojoj ljudski odnosi prolaze kroz teške ispite.“ Star Magazine

„Ovo je knjiga o smrti, o pogrešnim odlukama, slomljenom srcu i promeni, ali isto tako i o nadi, dugo čuvanim tajnama i krajnje neočekivanim prijateljstvima. Više puta me je nagnala da se naglas nasmejem, ali i da zaplačem. Oduševila me je.“ Novelicious.com

O autorki

Liz Fenik je rođena u Masačusetsu, devet puta se selila po svetu, a sada živi u Dubaiju sa suprugom i dve lude mačke. Prvi put je putovala u Kornvol 1989. godine, sedam godina kasnije kupila tamo kuću i, iako živi u Dubaiju, njeno srce je zauvek u Kornvolu gde stvara nove priče.

Nagradna igra

Knjigu Kuća u Kornvolu možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 5 dana (do 29. januara). Potrebno je da zapratite Plezir na instagramu i ovde ostavite komentar sa vašim imenom i e-mail adresom. Podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (facebook, google+, twitter). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena, a dobitnik knjige Kuća u Kornvolu je Danijela Cvetković (komentar broj 18). Čestitamo!

Share