Hendmejd praznična dekoracija

Vreme je da se izvade kutije sa porodičnim ukrasima, raspakuju se dekoracije i dom pripremi za predstojeće praznike. Na scenu stupaju uspomene, mašta se budi i vredne ruke upošljavaju kako bi svaki kutak doma izgledao posebno i praznično. U eri konzumerizma tržište je preplavljeno jednoličnim, jeftinim ukrasima lošeg kvaliteta koji se kupuju samo za jednu sezonu, budući da ne nose nikakvu poruku niti se mogu pohvaliti dobrim kvalitetom, pa se iz godine u godinu zatrpavamo kutijama i plastikom, a sve jelke počinju da liče jedna na drugu. Kako biste izbegli ovu zamku i sa svojom porodicom stvarali uspomene i priče koje će budući naraštaji prepričavati, voleli bismo da vas motivišemo da umesto ukrasa iz supermarketa odaberete one koje ste sami napravili, dodate šišarkice, žireve i prirodnu dekoraciju, a svake godine uvedete tradiciju da vaše drvce obogatite jednim ali kvalitetnim, ručno izrađenim ukrasom. Mi smo istražili ponudu i ovom prilikom vam skrećemo pažnju na umetnike koji prave interesantne, kvalitetne ukrase i dekoraciju koji će u vaš dom vratiti dozu romantike i topline nekih davnih vremena.

hendmejd-praznicna-dekora22

fotografija: Marina Abut

Gallery 1250 je jedno magično odredište za sve one koji vole ručni rad, prirodne materijale i nesputanu maštu umetnika koji u okviru ovog prostora stvaraju predivne, unikatne komade od keramike i porcelana. Ova prodajna galerija se nalazi u centru Beograda, u Čumićevom sokačetu i tamo ćete pronaći pregršt interesantnih predmeta za kuću, ukrasa, broševa, nakita i akvarela koje ova talentovana skupina izrađuje. Naš fokus je ovog puta bio na prazničnim dekoracijama i ukrasima koji su upečatljivi, posebni i originalni.

hendmejd-praznicna-dekoraci

hendmejd-praznicna-dekorac3

Svi ukrasi su od porcelana, ručne izrade, pažljivo oslikani i svaki je unikat. Kugle su rad Mione Stefanović, broševi i žirevi Ive Brkić, tanjir je napravila Ivana Spoljarić, dok je autorka irvasa od tkanine Ljiljana Obuljen. Na vama je da birate između šarmantnih „štrikanih” zimskih džemperića ukrasa pastelnih boja, jelkica u tonu da se upare i stvore pravu zimsku idilu, kuglica sa diskretnim šarama, malenih žireva i mekanih irvasa. Šta god odabrali nećete pogrešiti.

hendmejd-praznicna-dekorac2

hendmejd-praznicna-dekorac4

Studio Setise je porodični studio iz Niša koji na Etsy platformi nudi unikatne, ručno izrađene ukrase od porcelana dekorisane sa puno mašte i ljubavi.

hendmejd-praznicna-dekorac5

Za predstojeće novogodišnje praznike StudioSETISE pripremio je originalne božićne kugle koje vas podsećaju da u novoj 2017. godini više „volite”, „sanjate”, „uživate” i „osmehujete se”. Ove maštovite, elegantne kugle dovoljno su upečatljiv detalj da nećete moći da odvojite pogled od njih.

hendmejd-praznicna-dekorac9

hendmejd-praznicna-dekorac8

StudioSETISE je porodični umetnički projekat, nastao kao spoj dugogodišnjeg profesionalnog bavljenja keramikom i dizajnom (Kole), inovativnosti i maštovitosti (Tanja), smisla za organizaciju i menadžment (Ana). U našem studiju naći ćete pažljivo kreirane unikatne keramičke predmete koji će učiniti da se osećate kao kod kuće gde god se nalazili.

hendmejd-praznicna-dekorac6

hendmejd-praznicna-dekorac1

Milica Reža je autorka imaginativnih radova koji će vas podsetiti na detinjstvo, priče koje su vam roditelji pričali pred spavanje i toplotu doma za vreme novogodišnjih praznika. Ove zanimljive komade možete pronaći na Miličinoj Fb stranici ili u Gradstore-u u Pop Lukinoj i vaše drvce ukrasiti originalnim ukrasima koje ćete rado čuvati i koristiti u godinama koje slede.

hendmejd-praznicna-dekora13

„Keramika inspirisana ilustracijom, muzikom i dečjim knjigama nastala je u malom, udobnom ateljeu u Pančevu. Svaki komad proizvod je trenutka, pažljivo oslikan i unikatan.”

hendmejd-praznicna-dekorac1

hendmejd-praznicna-dekora12

Marina Marinski pravi posudice, tanjiriće, šoljice i ukrasne predmete kojima je nemoguće odoleti. Njene prepoznatljive keramičke „curice“ tu su da nas razvesele čitave godine kada u njih pogledamo.

hendmejd-praznicna-dekora18

Nakon velikog uspeha praznične kolekcije iz prošle godine, željno smo čekali sezonu praznika i šarmantne i neodoljive kuglice u prazničnom ruhu.

hendmejd-praznicna-dekora14

„Inspiraciju za kuglice pronašla sam u sjećanjima na djetinjstvo. Kad sam bila dijete, najveći događaj prilikom kićenja božićnog bora bilo je postavljanje posebnih pet maminih kuglica na najviše grane. Kuglice su bile zlatne, i stare, meni kao djetetu bile su bar 100 godina stare, a mama je njihovo svečano postavljanje na bor godinama pratila istom pričom: kuglice joj je darovala baka, kad je bila dijete, jednog Božića, ispod drvca…“

hendmejd-praznicna-dekora17

hendmejd-praznicna-dekora15

Magic Box Kiki – Kada govorimo o praznicima i prazničnoj dekoraciji, teško možemo zamisliti dobru atmosferu bez strateški poređanih ukrasnih sveća, odnosno svećnjaka sa svećicama, kutijica, poslužavnika sa božićnim kolačićima i ukrasa u tonu sa vašom ovogodišnjom temom.

hendmejd-praznicna-dekora19

Irena Govedarica je autorka koja stoji iza mini studija Magic Box Kiki koji nudi upravo ovakvu vrstu dekorativnih i upotrebnih predmeta. Irena je po profesiji psiholog, ručnim radom se bavi iz hobija, mama je dvoje dece, Nišlijka koja živi na moru. U izradi predmeta od drveta najveća pomoć joj je suprug. Radove možete pogledati online i poručiti direktno od autorke.

hendmejd-praznicna-dekora20

hendmejd-praznicna-dekora21

Satenska perlica – Ukoliko ste u potrazi za zanimljivim detaljima koji će oživeti vaš prostor, poput prazničnih podmetača za omiljenu šolju, tematskih brošića, jelkica, irvasa i vilenjaka od mekanog filca koji osvajaju svojim šarmom, naš predlog je da zavirite na stranicu Satenska perlica.

fotografije: Marina Abut

hendmejd-praznicna-dekora23

Iza ovog kreativnog kutka stoji Natalija Dimitrijević. Natalija je po struci stomatolog, ali voli da se bavi kreativnim radom i iz gušta izrađuje interesantne dekoracije od filca.

hendmejd-praznicna-dekora24

„Kroz kreativnost ostavljam na neki način svoj pečat kojim se izdvajam iz ustaljene svakodnevnice, a to saznanje mi pridaje pravu satisfakciju. U početku su to bili radovi od konca, a u poslednje vreme prisutniji je filc. Preovlađuju dečji detalji, nikako da uspavam dete u sebi! 🙂 Pažnju moje kreativnosti privlače i dekorativni detalji koji daju efekat „višnjice na šlagu”, sada konkretno, predstojećim praznicima. Ono što mi pričinjava najveće uživanje jeste izrada dekorativnih ramova koji su simpatičan i originalan poklon za rođenje deteta ili prvi rođendan.“

hendmejd-praznicna-dekora25

Share