Deca za decu

Deca iz celog sveta pesmom podižu svoj glas za drugare obolele od raka, a koja će biti prezentovana na Međunarodni dan dece oboljele od kancera – 15. februara 2016.

Deca-za-decu

Childhood Cancer International je organizacija koja trenutno predstavlja 180 roditeljskih udruženja iz 90 država širom sveta, uključujući i udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti “Zvončica”, osnovano avgusta 1992. pri Službi za Hemato-onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” u Beogradu.

11 januara 2016. je pokrenuta prva globalna kampanja Child4Child u kojoj će lokalna udruženja udružiti snage za podizanje svesti o dečijem kanceru. Ova kampanja je izuzetno važna za sva udruženja koja se nalaze globalno. Globalna kampanja nije finansijske prirode, već pomaže osvešćivanje o ovoj surovoj bolesti. Sva deca sveta su pozvana da svojim glasom pomognu ovu divnu akciju. Kampanja je pokrenuta u vidu pesme i već je 31.300 dece otpevalo što je Christopher Beck komponovao, kompozitor koji je takođe tvorac pesme iz popularnog crtanog filma “Frozen”.

Zato skupite svoju decu i posetite www.child4child.com samo preko Chrome i Firefox pretraživača. Deca su ukras sveta – budimo humani!

Share