AFA – Samit ženskog liderstva u Beogradu

Tema drugog po redu AFA Samita će biti Inovativni lideršip u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom. Afa samit će i ove godine okupiti vodeće eksperte iz različitih oblasti, predstavnike privrede, vlade i administracije, institucija, ambasada i nevladinog sektora sa ciljem da istraži na koji način lideri vodećih industrija upravljaju promenama, kao i da istakne najveće izazove sa kojima se društvo suočava, te kako inovativne tehnologije mogu da dorpinesu unapređenju poslovnog okruženja i razvoju ekonomije i privrede uz primene principa jednakih mogućnosti.

Samit će početi 31. oktobra u 18.00 okruglim stolom koji će se baviti temom osnaživanja žena kroz inovacije i tehnologiju, a koji će moderirati Rina Bar-Tal, bivša predsednica Izraelske ženske mreže, i članica Internacionalnog AFA advisory boarda. Tokom drugog danai (01.11.) biće organizovane panel diskusije koje će okupiti najuticajnije predstavnike tehnoloških kompanija na temu kako IT sektor može da doprinese povećanju rodne jednakosti u radnom okruženju. Zatim ćete imati prilike da čujete kako lideri korporativnog sektora upravljaju promenama i kako koriste svoj poslovni uticaj za rešavanje važnih društvenih pitanja, a jedno od njih je i rodna ravnopravnost.

Panel posvećen finansijskom sektoru, u kome je u porastu broj žena na rukovodećim pozicijama, baviće se promenama koje se očekuju pojavom Fintecha i blockchain tehnologije. Na samom kraju, predstavnici najvećih domaćih poslovnih udruženja i asocijacija poput Kluba Privrednika, SAMA i AmChama razgovaraće o važnosti „networking“-a i uticaju koji umreživanje ima, imajući u vidu da je to jedan od glavnih razloga zašto su žene i dalje manje uspešne, a što su pokazala i brojna svetska istraživanja.

Treći dan je rezervisan za radionice i coaching koje imaju za cilj razmenu ideja, znanja i iskustva sa gostima iz inostranstva, kao i umrežavanje i promociju novih biznis ideja i lansiranje platformi. 4Women2Top je sesija koja se organizuje u saradnji sa ambasadom Izraela u Beogradu koju će voditi Einat Gan El i Ilana Stein, ekspertkinje koje pomažu ženama da maksimiziraju svoje sposobnosti na poslu, kao i u organizacijama koje imaju za cilj da žene napreduju brže i više.

U svetu koji se ubrzano menja pod uticajem tehnologije, neophodna je nova vrsta liderstva i saradnje na svim nivoima, kako bi se društvo prilagodilo zahtevima novog vremena. Vašu prijavu za samit možete napraviti ovde.

Share