Knjiga na poklon: U IME PORODICE Sara Dunant

Još jedan roman Sare Dunant odigrava se u Italiji za vreme renesanse. U središtu je vladarska porodica Bordžija i dve gotovo najozloglašenije istorijske ličnosti: Lukrecija Bordžija (1480–1519) i Nikolo Makijaveli (1469–1527).

U ime porodice odražava turbulentni istorijski trenutak i ostavlja mitove po strani kako bi oživeo porodicu Bordžija: komplikovanu, surovu, strastvenu i veličanstvenu. Pred nama je uzbudljivo putovanje kroz poslednje godine dinastije Bordžija i to u društvu mladog diplomate Nikola Makijavelija.

Godina je 1502. Rodrigo Bordžija, po sopstvenom priznanju ženskaroš, ali i majstor za političke mahinacije, nalazi se na papskom prestolu kao Aleksandar VI. Njegova kćerka Lukrecija, koja se sa svoje dvadeset dve godine već tri puta udavala i pion je u rukama svog oca, otkriva sopstvenu moć. A tu je i Čezare Bordžija: briljantan, okrutan i sve nestabilniji; njegov odnos s diplomatom Makijavelijem prava je škola mračnih veština moći i politike.

No dok papa psuje sopstvenu starost i sve nepredvidljivije poteze svog sina, jedini Bordžija koji će preživeti teška vremena biće Lukrecija: suprotstaviće se svojim neprijateljima i stvoriti sebi mesto u istoriji.

Roman U ime porodice potvrđuje da se Sara Dunant opravdano smatra vodećim romanopiscem koji se bavi renesansom.

Drugi o knjizi
„Raskošni portret moći i dekadencije.“ Sunday Times

„Na kraju krajeva, šta pisac istorijskih romana duguje onima koji su odavno pokojni? Tačnost? Uživljavanje? Pravdu? Ili mu je zadatak samo da ih ponovo oživi? Sara Dunant sa strašću plaća sve te dugove.“ Washington Post

Prethodno objavljeni naslovi
Krv i lepota – Bordžije, Sveta Srca, U društvu kurtizane

O autorki
Sara Dunant, britanska književnica, kritičarka i autorka televizijskih emisija, rođena je 1950. godine. Nakon studija istorije na Kembridžu, radila je kao glumica, televizijski producent i radijski voditelj. Kritike objavljuje u novinama Times i Observer. Napisala je dvanaest romana i dobitnica je nagrade Deger (1993). Romanima Rođenje Venere i U društvu kurtizane osvojila je simpatije čitalaca širom sveta.

Knjiga na poklon
Knjigu U ime porodice možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar na sajtu ispod ove objave i podelite objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google+). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a dobitnica knjige U ime porodice je čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 7 – Ivana T. Čestitamo!

Share