Knjiga na poklon: Sutradan posle detinjstva Nemanja Rotar

Arhipelag je u dva izdanja objavio priču o životu Miroslava Antića, romansiranu biografiju o Sutradan posle detinjstva koju je napisao poznati pisac Nemanja Rotar.

Knjiga-na-poklon-Sutradan-posle-detinjstva-Nemanja-Rotar

Nemanja Rotar je pažljivo istražio život i pesme Miroslava Antića, na osnovu čega je napisao uzbudljivu i neodoljivu knjigu o velikom pesniku i o njegovom vremenu.

Smeštajući svoju knjigu između života i literature, između romana i romansirane biografije, Rotar je napisao priču o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle. Rotar piše svoj neobični roman iz najveće moguće blizine, kao deo Antićeve porodice i kao neko ko je odrastao uz velikog pesnika, da bi sada, posle svega, uobličio i sklopio knjigu njegovog života.

Otuda je knjiga Sutradan posle detinjstva velika, pouzdana i celovita priča o jedinstvenom pesniku i umetniku Miroslavu Antiću, o njegovim pesmama i filmovima, o njegovom životu i magiji, i o gradovima u kojima je on živeo neki deo svoje nesvakidašnje biografije: Kikinda, Pančevo, Novi Sad, Beograd.

Knjiga sadrži i veliki broj nepoznatih fotografija, pesnikovih pisama i razglednica, kao i drugih delova njegove porodične arhive.

Život Miroslava Antića je bio je uzbudljiv i inspirativan kao i njegova poezija. Promenio je mnogo gradova i zanimanja, snimao je filmove i bavio se slikarstvom, pisao je za novine i pisao prozu, ali je uvek bio najpre pesnik. I bio je boem koji se radovao svetu oko sebe i taj svet proslavljao u svojim pesmama koje se i danas pamte.

Nagradna igra

Plezir magazin u dogovoru sa izdavačkom kućom Arhipelag je rešio da obraduje čitaoce i organizuje nagradnu igricu u kojoj će troje čitalaca moći da osvoji knjigu Sutradan posle detinjstva, Nemanje Rotara. Sve što je potrebno je da lajkujete stranicu Arhipelaga i ostavite ovde komentar sa vašim imenom i mejl adresom, zatim šerujete ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google +). Igramo se narednih 6 dana. Pobednika će odlučiti sajt Random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je završena, a dobitnici knjige Sutradan posle detinjstva su: komentar broj 1 – Predrag, komentar broj 5 – Marina i komentar broj 23 – Violeta. Čestiitamo!

Share