Knjiga na poklon: ORIGINALNI Adam Grant

Knjiga odgovara na pitanja kako prepoznati dobru ideju, okupiti saveznike koji će je podržati i izabrati pravi trenutak za njenu realizaciju, ali i kako negovati originalnost kod dece.

Knjiga-na-poklon-ORIGINALNI-Adam-Grant

• Adam Grant je bestseler autor New York Timesa, jedan od najuticajnijih naučnika na polju međuljudskih odnosa
• Knjiga će vam pomoći ne samo u tome da svet drugačije posmatrate već vam može i promeniti život
• Bavi se temama koje se tiču i našeg privatnog i profesionalnog života.
• Sve što pročitate možete upotrebiti u svakodnevnom životu
• Dobro istražena i dobro napisana knjiga. Zabaviće se dok čitate
• Ima mnogo primera, zanimljivih informacija, ruši mitove i predrasude, navodi šta vas sve sprečava da budete originalni, sadrži zanimljivo i praktično poglavlje o tome kako da izaberete pravi trenutak i izrazite svoje mišljenje, kako redosled rođenja u porodici utiče na originalnost, govori o pozitivnoj moći negativnog razmišljanja…

Sadržaj
Ako već jeste originalni, saznaćete kako to da objasnite svojoj okolini. Ukoliko biste želeli da budete originalni, dobićete savete kako to i da postanete.

Kroz primere o uspešnim poslovnim poduhvatima, sportu i politici, Grant prikazuje kako prepoznati originalnu ideju koju imate ili koju vam predstavlja neko drugi. Upućuje vas kako da iznesete i objasnite ono što želite da kažete, a da vas ne ućutkaju originalne ideje mnogi ne razumeju. Ovaj naučnik jasno pokazuje da svoju originalnost morate i da plasirate u pravom trenutku kao i da imate saveznike koji vas podržavaju.

Svet često neće prihvatiti izuzetno originalne i kvalitetne ideje, a neke će i propasti, iako u njih uloži novac neko poput Stiva Džobsa. S druge strane, seriju Sajnfeld koja je zaradila milijarde dolara kada je konačno stigla do publike, producenti i fokus grupe nisu prihvatali – upravo zato jer je bila originalna. Ova knjiga će vas inspirisati i naučiti da kvalitetno razmišljate, da sagledate svoje okruženje iz drugog ugla i da svoje ideje pretvorite u stvarnost, da promenite svet i pre svega – da budete originalni.

Drugi o knjizi
„Jednako briljantna koliko i mudra, ovo nije samo knjiga – to je novi, blistavi pogled na svet. Adam Grant je jedan od najvećih naučnika u oblasti međuljudskih odnosa, a Originalni vam mogu promeniti život.“ Suzan Kejn, autorka bestselera Tihi ljudi

O autoru
Adam Grant je najmlađi redovni profesor u prestižnoj poslovnoj školi Vorton na Univerzitetu u Pensilvaniji. Smatra se jednim od najuticajnijih naučnika današnjice na polju međuljudskih odnosa, a svrstavaju ga i među 25 najboljih profesora i mislilaca u oblasti poslovanja, organizacije rada i rukovođenja. Autor je knjigaOriginalni i Give and Take, koje su dospele na bestseler liste odmah po izlasku iz štampe. Dobio je niz nagrada za izuzetan doprinos obrazovanju, aktivan je TED govornik i zalaže se za vaspitanje koje će omogućiti da svako dete postane kreativno i moralno, a njegov članak na ovu temu podeljen je na društvenim mrežama više od 300.000 puta. Grantove knjige i teorijski radovi prevedeni su na 35 jezika.

Knjiga na poklon

Knjigu Originalni možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Originalni osvojio je naš čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 15 – Petko Zarić. Čestitamo!

Share