Knjiga na poklon: OČAJ OD NANE Svetislav Basara

Izbor najboljih Basarinih priča + nove priče, prvi put sakupljene.

Knjiga-na-poklon-OCAJ-OD-NANE-Svetislav-Basara

Ciljna grupa
Ljubitelji savremene domaće proze i društvene satire.

Sadržaj
„Dakle, oni koji su rado čitali moje dosadašnje knjige, pročitaće i ovu, pretpostavljam sa zadovoljstvom, a oni drugi, oni kojima bodem oči i uši ili će ćutati ili zapomagati i naricati jer oni ništa drugo ne umeju da rade. Ili ćute ili kukaju.“
Svetislav Basara

Očaj od nane je knjiga sastavljena iz dva dela. Prvi je izbor najboljih priča iz Basarinog pripovedačkog opusa koji pokazuje sve odlike njegove postmoderne proze: apsurd, mistifikaciju, pomeranje vremenskih i prostornih granica pripovedanja, poigravanje književnim konvencijama i piscima, stvarnim i izmišljenim – u „basarijanskoj“ literarnoj oblandi humora i satire. Drugi deo sastoji se od novih priča, prvi put sakupljenih na jednom mestu, uključujući i priče o srpskim klasicima kao što su „Nepoznati detalji o smrti Miloša Crnjanskog“ i „Poslednji dani i smrt Ive Andrića“.

Drugi o knjizi
„Jedino literatura ima tu sposobnost i slobodu da kaže sve. Najpre, da se kaže ponovo sve što je kazano. Potom, da se kazano nekako dovede do ruba, da se u svako središte, u svaku prividnu ravnotežu pogleda kao u tačku ponora, kao u rušenje svemira. Pritom, literatura je sloboda da se kaže i ono što još nije kazano, na drugačiji način. Tu slobodu literaturi nudi priča u koju se literatura zaogrće ne bi li se sačuvala kao naše jezgro slobode.“ Novica Milić

O autoru
Svetislav Basara (1953, Bajina Bašta), romansijer, pripovedač i dramski pisac. Autor je više od trideset knjiga – romana, zbirki pripovedaka, drama i eseja. Bio je ambasador Srbije na Kipru 2001–2005. godine. Član je Srpskog književnog društva.

Knjiga na poklon

Knjigu Očaj od nane možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 5 dana. Potrebno je da zapratite Plezir magazin na Instagramu i ovde ostavite komentar sa vašim imenom, e-mail adresom i imenom na Instagramu. Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena a knjigu Očaj od nane osvojio je naš čitalac koji je ostavio komentar br. 11 – Simon. Čestitamo.

Share