Weleda inspiracija: Nekada plastika nije tako loš izbor

Nedavno je Weleda proširila svoju Skin Food liniju i čuvenoj univerzalnoj Skin Food kremi dodala „laku” kremu pirgodnu za leto, puter za telo i balzam za usne.

Ovom prilikom je aluminjumska tuba Skin Food kreme, najstarijeg proizvoda brenda formulisanog još 1926. godine, zamenjena plastičnom. Ovo je izazvalo brojne nedoumice potrošača: da li je Weleda odstupila od svojih striktnih ekoloških principa? Potražili smo od Welede obrazloženje:

„Weleda je pristupila zameni ili smanjenju aluminijuma u pakovanjima proizvoda gde god je bilo moguće. Razlog je negativan efekat na prirodno okruženje koje ima vađenje rude boksita iz koje se dobija aluminijum. Nove tube su 100% bez aluminijuma. Plastika koju koristimo za Skin Food kreme je održivije rešenje od aluminijumskih tuba. One su i lakše, što smanjuje utrošak energije i emisiju gasova. Za pakovanje proizvoda koristimo materijale koji se recikliraju u mnogim evropskim zemljama (PE, PP, PET).”

Weleda ima tim koji je posvećen iznalaženju najodrživijih dostupnih rešenja za pakovanje proizvoda. Budući da prirodna kozmetika ne sadrži sintetičke konzervanse, njeno pakovanje je veoma zahtevno, jer ambalaža mora da štiti proizvod. Zato svako pakovanje koje se koristi mora da ispuni minimum zahteva za zaštitu proizvoda. Premda još uvek ne postoji, u smisu održivosti, idealan materijal za pakovanje organske i prirodne kozmetike, očekuje se da će dostupna rešenja iz godine u godinu biti sve bolja.

Share