Strobing umesto konturisanja lica?

Da li ste čule za strobing? U pitanju je novi pristup šminkanju. Za razliku od konturisanja, u poslednjih nekoliko godina dominantnog trenda u šminkanju, koji su promovisale sestre Kardašijan, ovaj pristup je daleko jednostavniji i pruža prirodniji izgled.

Tajna je u prirodnom izgledu kože i naglašenim dobrim crtama lica umesto menjanju oblika lica kao što je bio slučaj kod konturisanja. Koriste se sjajne senke i hajlajteri kako bismo istakli one delove lica koji nam se najviše dopadaju. Ovakav izgled je daleko prirodniji i podseća na prirodan izgled kakav godinama propagiraju lepotice iz Francuske.

Strobling umesto konturianja lica

Kako bi vam ovakav način šminkanja laskao, bitno je da imate čistu, hidriranu kožu bez većih nepravilnosti. Dakle, prvo posegnite za vodom i uvrstite je u dovoljnim količinama u dnevnu rutinu i povedite računa o onome šta unosite u svoj organizam jer će se to najpre odraziti na vašoj koži. Osim toga, pomenuti trend je idealan za leto i toplo vreme kada niko ne želi da provodi više od pola sata šminkajući se i opterećujući kožu slojevima pudera, korektora, bronzera i hajlajtera.

Strobling-umesto-konturisanja-lica-2

foto:pinterest.com
Share