Bjuti trendovi koje ćemo viđati na ulicama ove jeseni

Ova jesen najavljuje uzbudljivu sezonu kada je reč o bjuti trendovima. Nakon gotovo dve godine pandemije, karantina, minimalnog ili nikakvog mejkapa i maski kao obaveznih aksesoara, boje se vraćaju na naše lice i nokte.

Crvenkasto-braon tonovi, blago razmazano, natapkano i nesavršeno na usnama, neobične kombinacije senki i ajlajnera na očima, jarki i živopisni tonovi i kontrasne boje na noktima najavljuju uzbudljivu bjuti sezonu pred nama.

Čokoladno smeđi karmin je imao svoj momenat 90-ih i nosile su ga besprekorno mnoge bjuti ikone, od Naomi Kembel do Dženifer Lopez. Sa brojnim trendovima koji su se vratili iz 90-ih jedan od trendova kome se zapravo radujemo je povratak braonkastih, zlatnih i čokoladnih, toplih tonova karmina koji besprekorno ističu preplanuli ten. Bogatstvo braon nijansi nudi priliku da svoju nijansu pronađu mnoge devojke različitih nijansi kože. Razlika u odnosu na devedesete je što se ove jeseni za braon nijanse uglavnom koriste prozirni, balzamima slični ruževi koji uprkos tome što je smela boja u pitanju daju izvesnu dozu lakoće, neobaveznosti i razigranosti u nošenju.

I u narednim mesecima ostaje veliki naglasak na šminkanju očiju, jer su maske još uvek sveprisutne u našoj svakodnevici. Očekuje se prava eksplozija kreativnosti kada govorimo o šminkanju očiju, intenzivnim i neobičnim bojama ajlajnera. Crvena, ljubičasta, bogata tamno crvena u nijansama vina, i mnogo zelene u svim nijansama moći će da se vidi na ulicama. Jedna novina koju smo primetili ove sezone dolazi pravo sa pista. Na modelima su na reviji Dior Haute Couture jesen-zima 2021-2022 predstavili moćan izgled sa tamno plavim i teget nijansama ajlajnera, a kreativni direktor Dior Makeup, Piter Fillips fokusirao se na donju liniju trepavica.

Paleta boja koju ćemo videti na kapcima je ove jeseni u duhu igre, radosti i dobrog raspoloženja. Šminkeri i bjuti influenseri su odlučili da sva poznata pravila ove jeseni ostave po strani i prepuste se igri bojama. Dobro raspoloženje u vidu boja na licu najavila je revija Georgio Armani Prive ne kojoj su modeli bili našminkani senkama u pastelnim tonovima. Za jesen se očekuju malo intenzivnije nijanse poput zadimljene zelene, zarđale narandžaste, boje brusnice i kaki koje će imati svoj trenutak ove sezone.

Ove jeseni ćemo iza sebe ostaviti nokte sa psihodeličnim motivima i prigrliti trend kolorblokinga. Smele kombinacije boja i metalik nijanse biće vodeći trend u bjuti salonima ove jeseni.

Share