(Na)Učite japanske fraze uz pomoć zabavnih ilustracija

Bilo da planirate putovanje u Tokio ili jednostavno želite da impresionirate šefa lokalnog suši restorana, učenje japanskog jezika je upravo postalo zabavnije i pristupačnije uz pomoć Nihongo Flashcards sa Pompette-a.

(Na)Ucite-japanske-fraze-uz-pomoc-zabavnih-ilustracija

Ove kartice se konstantno apdejtuju putem Instagram profila pokrivajući razne teme u zavisnosti od godišnjeg doba i velikih događaja koji se u tom trenutku odigravaju u Japanu. Trenutno je aktuelna japanska ulična hrana, kako se te reči smatraju korisnim za vreme letnjih festivala. Primeri uključuju sve od pomfrita i banana prelivenih čokoladom, do malo egzotičnijih jela poput grilovane hobotnice i pirinčanih kolačića sa ukusom trešnjinog cveta.

(Na)Ucite-japanske-fraze-uz-pomoc-zabavnih-ilustracija8

Kartice se dizajniraju individualno, a ilustruju ih dizajneri Hiroko Kuwada i Yuko Watatani, dok se na njima takođe nalaze japanski karakteri i izgovor na engleskom.

Započeli smo ovaj projekat kako bismo stvorili vizuelno zabavano oruđe za sve one koji uče japanski jezik ili su zaintersovani za Japan. Kartice takođe predstavaljaju oruđe Japancima koji žele da predstave japansku hranu i kulturu strancima.

(Na)Ucite-japanske-fraze-uz-pomoc-zabavnih-ilustracija6

Svaka slika na Instagramu ide uz detaljan opis i druge korisne fraze. Na ovaj način osim jezika učite i o tradiciji i kulturi Japana.

(Na)Ucite-japanske-fraze-uz-pomoc-zabavnih-ilustracija4

Pompette je nedavno napravio i Facebook profil sa karticama, dok se ilustracije mogu pronaći i na maskicama za iPhone i majicama koje se mogu kupiti putem Society6 store-a.

Share