LEPOTA SAZRELA NA SUNCU TOSKANE

„Nar je poput deteta koje se lako gaji i donosi samo radost” kaže Fredi koji na svojoj farmi u Toskani gaji nar za Weledu.„100 hektara vitamina”, tako on voli da kaže za svoje imanje koje se zaliva štedljivo, a plodovi beru i cede ručno, tek sazreli i sveži.

Balans, stimulacija i regeneracija, to su tri dragocena svojstva koja u sebi nosi u sebi nar, a Weleda ga koristi za negu u vremenu životnih promena, kada prelaz iz mladosti u zrelo doba treba da ide postepeno, bez trzavica i prekida, baš kao fini proces zrenja nara koji neosetno prelazi iz cveta u plod. Čuvajući do kraja na dnu ploda latice iz kojih je izašao cvet.

U Weledinoj liniji od nara koristi se ulje semenki ploda, sa snažnim antioksidativnim i regenerativnim svojstvima zahvaljujući visokom sadržaju polifenola. Ćelije se, zaštićene od delovanja slobodnih radikala koji ubrzavaju njihovo starenje, brzo revitalizuju, pa koža postaje glatka i zategnuta na prirodan način. A tamo na farmi u Toskani, Fredi svakog dana prolazi kroz zasade nara i zagleda crvene plodove. Da li će im kora popucati ako bude još neka hladna noć? Ako ih odmah obere, da li će im time uskratiti još neki dan upijanja toplote sunčevih zraka? Ako je srce ploda roze, nar nije zreo, ono mora biti jarko crveno. A ako kora pukne, nar se mora ubrati i cediti odmah, da ne izgubi svoje dragocene prirodne supstance.

Imanje Bellavista iz plodova cedi i sok koji prodaje lokalno, i sa zadovoljstvom osluškuje zadovoljstvo svojih suseda koji zapažaju da su sokovi nara u stanju da poprave koncentraciju deci, poštede ih zimskih kijavica ili učine menopauzu podnošljivijom. Plod pun toskanskog leta i sunca, milovan povetarcem sa Apenina, odgojen sa pažnjom i bez hemikalija, na farmi sa Demeter sertifikatom, ceđen svež na ručnoj pumpi, mora nositi u sebi zdravlje i vitalnost.

Da li ste probali Weledin serum i kreme od nara ili možda ulje za regeneraciju kože?

Dok Fredi ovih dana brižljivo obilazi svoje žbunove nara i zagleda plodove, vi pročitajte celu priču o ovom Švajcarcu koji se zaljubio u Toskanu i biodinamičku proizvodnju. I nije jedini. Partnerskim odnosom, fer trgovinom i edukacijom u biodinamičkom uzgoju biljaka, Weleda širi svoj odnos prema prirodi iz koje uzima plodove sa puno poštovanja i uvek na održiv način. Damaskna ruža i iris u Maroku. Lavanda u Moldaviji. Suncokret u Mađarskoj. Arnika u Rumuniji. Ratanija u Peruu.

Ako želite da pogledate gde i kako Weleda gaji svoje ključne biljke koje ulaze u sastav vaše kozmetike, pogledajte u Weledinioj priči o prirodnim sastojcima.

A ako želite da i vi pokažete kako doprinosite očuvanju prirode, sadite, gajite, čistite, štedite, reciklirate… Objavite svoju priču na društvenim mrežama sa tagovima @weledainspiracija #biramzeleno

Share