Zabavni bjuti trendovi

Ukoliko niste bjuti blogerka niti profesionalna šminkerka, verovatno vam je šminkanje postalo dnevna rutina koja se sastoji iz nekoliko uvežbanih koraka koje možete izvesti i žmureći, pa se šminkanje na neki način podrazumeva poput jutarnjeg pranja zuba. Ovakav pristup je nesumnjivo praktičan kada kasnite i imate svega nekoliko minuta na raspolaganju ali ako govorimo o malim ritualima, trenucima koje treba da odvojimo za sebe i ugađanju sebi, što je nešto što je poželjno uvrstiti u dnevnu „rutinu”, onda savetujemo da ostavite praktičnost po strani i poklonite sebi koji minut više. Zato je naš predlog da umesto brzinskog petominutnog šminkanja skuvate sebi šolju omiljenog čaja ili kafe, pustite muziku koju volite i petnaestak-dvadesetak minuta posvetite sebi. Nije ovde toliko reč o šminkanju ili lakiranju noktiju koliko o ritualima koji čine da se dobro osećamo i da budemo prisutni, fokusirani i u skladu sa sobom. U potrazi za idejama kako da ovu našu dnevnu rutinu pretvorimo u zabavan ritual izdvojili smo nekoliko bjuti trendova koji su nam delovali interesantno za isprobati

Neon ajlajner

Zabavni-bjuti-trendovi2
Tek ste usavršili izvlačenje običnog crnog ajlajnera ili i dalje imate poteškoća da izvučete savršenu liniju koja će pratiti vaš kapak, a mi vam već uvodimo novine. Ne brinite, postoji veoma jednostavan trik kojim se mnoge devojke služe prilikom izvlačenja linije oka. Potrebni su vam samo plastični samolepljivi obeleživači kakve recimo koristimo prilikom učenja ili komad selotejp trake kojim ćemo trasirati željeni put linije. Kada imate ovakav putokaz uopšte i ne morate imati mirnu ruku, dovoljno je da ivicu trake iskoristite za povlačenje linije koja izlazi izvan linije kapka. Nakon toga skinete selotejp ili traku (nežno) i ostaje vam savršeno iscrtana linija. Kad smo ovo rešili, želimo da vas ohrabrimo da iskoračite korak dalje i isprobate ajlajner u boji, pa zašto ne i neonski. Nemojte odmah da se zaprepastite, ružičasti ili limun žuti ajlajner ne moraju da izgledaju psihodelično ukoliko to ne želite i sami ne napravite kontrast sa recimo crnom senkom koja će pojačati ovaj efekat. Ukoliko volite dramatičan izgled i želite da se igrate bojama, leto koje nam predstoji i tople noći u đuskanju do zore na nekom festivalu ili plažnom baru su kao stvorene da isprobate nešto drugačije.

Zabavni bjuti trendovi

@marioncameleon

Zabavni bjuti trendovi 3

@genevievejauquet

Pegice

Zabavni-bjuti-trendovi-4
Da, dobro ste pročitali! Poslednjih nekoliko godina ste sigurno primetili da je po časopisima i na fotografijama ekspanzija modela koji imaju pegice, što prirodne što naknadno digitalno dodate. Ova „prirodnost” je kao i mnoge druge stvari u modnoj i kozmetičkoj industriji u najvećem broju slučajeva stvar propagande i jedna velika šarena laža u koju dobrovoljno pristajemo da verujemo. No, ukoliko ste oduvek želeli da imate pege ili da pegice koje dobijete preko leta opstanu i u zimskim mesecima ima nekoliko mogućnosti kako možete postići ovakav izgled. Prva je trajna tetovaža, što je očito i najekstremniji primer među ponuđenim opcijama, mada broj devojaka i muškaraca koji se u poslednje vreme odlučuju za ovakvu tetovažu naglo raste u čitavom svetu. (Nešto poput zvezdica na licu pre par godina.)

zabavni bjuti trendovi 2

@thevalgarland

Ipak za one malo manje radikalne postoje različiti setovi sa privremenim tetovažama koje mogu trajati od nekoliko dana do nekoliko meseci. Najpraktičniji i najjednostavniji način da se poigrate sa ovim trendom jeste da se poslužite olovkom za obrve u nekoj prirodnijoj, braonkasto mat nijansi ili da kupite olovku koja je ciljano napravljena za crtanje pegica (obezbediće dužu postojanost na licu). Nekoliko svetski poznatih brendova poput Topshop-a imaju u svojoj ponudi ovaj proizvod. U tren oka možete dodati mladež, poneku tačkicu ili pegicu koja će dati dozu šarma vašem licu.

Šljokice

zabavni bjuti trendovi 6

@genevievejauquet

Gliteri, sitne ili krupne šljokice, diskretan sedef, koju god vrstu sjaja da preferirate možete biti sigurne da će vaš mejkap biti u trendu u mesecima koji dolaze. Kao i u svemu u životu važno je imati stila i umerenosti, jer cilj šminke jeste da vas ulepša a ne da od vašeg lica napravi karikaturu i zato budite oprezne sa šljokicama, osamdesete su daleko iza nas. Sudeći po nedavno prikazanim revijama na vodećim nedeljama mode, šljokice se mogu nositi kao deblji ajlajner ispod donjeg kapka, preko čitavog kapka, na usnama ili na noktima. Naravno ne istovremeno! Opredelite se za nijansu koja pristaje boji vašeg tena i očiju i ukrasite svoje lice svemirskom prašinom kako joj mnogi zaljubljenici u šljokice rado tepaju.

zanimljivi bjuti trendovi 4

@annesophiecosta

zabavni bjuti trendovi 5

@Violette_fr

Buketić cveća na noktima
Za ovaj predlog će vam biti potrebna pomoć sestre, komšinice, najbolje drugarice što je i lep povod da na miru popijete kafu, ispričate se i zabavite stvarajući nešto kreativno i zabavno. Za „cvetni manikir” možete koristiti minijaturne latice cveća koje ćete dodati na nalakiranu osnovu, a zatim premazati prozirnim lakom. Mogućnosti za igru i eksperimentisanje su beskrajne, a finalni rezultat zavisi samo od vaše mašte i strpljivih, preciznih ruku.

Zabavni bjuti trendovi 7

@nail_unistella

Share