Vodič za muškarce sa stilom i one koji tek treba da ga izgrade

U Pleziru smo često pričali o ženskoj modi, a muškarce smo pomalo nepravedno zapostavili. Danas tu grešku ispravljamo i sledi jedan muški post. Kako muškarci ponekad ne žele da razmišljaju o aktuelnim trendovima, bojama, dezenima i njihovim uklapanjem, te odabir garderobe prepuštaju svojim devojkama, ženama, sestrama, drugaricama ..ovaj tekst bi smo mogli da nazovemo i “obucite vašeg muškarca” ali to nam ovog puta nije cilj, jel smo želeli da pokažemo da uz malo smernica i muškarci koji se ne zanimaju za trendove mogu da se samostalno lepo obuku i pokažu kako imaju stila.

Kao osnova svakog dobrog stila nameće se pitanje životnog stila, prilike, telesne građe i karaktera. Međutim, ono što pouzdano možemo reći da svakom muškarcu odgovara je proverena klasika. Ukoliko ste tek počeli da razvijate svoj stil, klasični komadi poput bele košulje, kvalitetnog džinsa i dobro skrojenog sakoa bi trebalo da vam budu obavezna stavka u ormanu.

Ovi komadi su osnova svakog garderobera i možete ih pronaći u gotovo svakoj radnji koja prodaje mušku odeću. Da bi ste kupili nešto što će trajati najvažnije je da gledate sastav materijala. Prirodni materijali poput pamuka, lana, vune ono su na šta treba da obratite pažnju. Osnovno pravilo je da izaberete stvari odgovarajuće veličine i kroja koji će pristajati vašoj građi. Etiketa ne igra gotovo nikakvu ulogu, sve dok se radi o prirodnim materijalima.

boys 9

 Kada ste svoj orman obezbedili klasičnom belom košuljom koju možete uz izvesne promene nositi tokom cele godine (podvrnutih rukava leti ili raskopčanu preko udobne majice, zimi ispod žempera, sakoa ili kaputa), možete svojoj kolekciji dodati košulju sa dezenom, u boji ili kombinacijom oba. Raspoloživih modela ima mnogo, a najvažnije je da odaberete onaj u kome ćete se lepo osećati i koji će se uklapati sa ostatkom vaše garderobe.

boys 7

Kožna jakna je takođe jedan od odevnih predmeta koji nikada ne izlazi iz mode. Poznavaoci kažu kako jakna od prave kože postaje sve bolja što je više nosimo.

boys 6

Džemperi takođe spadaju u osnovu. Modela, boja i dezena ima za svačiji ukus. Dobar džemper može zameniti sako, učiniti poslovni stil modernijim, kombinovati se sa košuljama, majicama, džinsom. Kada je hladno možete nositi više od jednog džempera kako bi postigli slojeviti izgled.

boys 8

Znamo koliko volite svoje udobne patike i ne kažemo da bi ih se trebalo odreći, ali razmislite i o interesantnim cipelama koje uopšte ne moraju biti strogo klasične. Danas je uobičajeno kombinovati i odela sa neformalnijim, mladalačkim modelima cipela pa čak i patika (pravilno odabranih). Muške cipele nisu više stroge, ozbiljne i dosadne. Sada je i vama data mogućnost da uživate u različitim bojama i stilovima.

boys 3

Detalji poput sata, narukvica, rukavica i naočara mogu biti i te kako muževni, a vašu jednostavnu kombinaciju učiniće mnogo interesantnijom. Odabirom pravih detalja pokazujete da imate samopouzdanja da se igrate sa različitim stilovima i da ne doživljavate sebe previše ozbiljno. Nemojte dozvoliti da izgubite svoj dečački šarm samo zato što vam godine ili formalan posao to nalažu.

boys 4 boys 5

 Torbe nisu samo aksesoar za žene. Uz veliki izbor različitih modela rančeva i torbi sigurni smo da možete pronaći onu koja će odgovarati vašim potrebama i stilu. Razvoj tehnologije doveo nas je dotle da kuću retko napuštamo bez svojih telefona, laptopova, tableta, različitih baterija i punjača, pa je dobra torba postala nužda, a ne samo modni detalj,

boys boys 2Već smo spominjali, slojevito oblačenje i dobro usklađeni detalji proverena su jednačina za dobar stil.

boys 13

Nemojte se plašiti odela i proverene klasike. Uz malo istraživanja i isprobavanja onoga što vam najbolje stoji možete pronaći boju i model koji će vam odgovarati. Odelo ne mora biti rezervisano samo za zvanične proslave i formalne prilike. Veoma je bitno da pronađete ono u kome ćete se osećati prijatno i koje neće biti ni premalo ni preveliko, jer preveliko i preširoko može delovati staromodno i učiniti da izgledate starije, dok ćete u preuskom izgledati smešno. Ukoliko u prodavnici ne pronađete neko koje će u potpunosti odgovarati vašoj telesnoj građi, možete uraditi izvesne prepravke kod krojača ili jednostavno naručiti u proverenoj krojačkoj radionici da vam sašiju odelo po vašoj meri.

boys 11 boys 12

Svoj stil gradite prema vašem unutrašnjem osećaju. Ugledajte se na uspešne muškarce i muškarce koji se bave modom a imaju svoj izgrađeni stil. Možda vam se neće dopasti svaki aspekt nečijeg stila ali pojedine elemente uvek možete prilagoditi sebi.

boys15

Kada ste već savladali osnove ne bojte se da kombinujete različite boje, dezene i printove, sve dok se vi u tome osecate lepo i prijatno.

boys 10

Birajte udobne, prirodne boje koje dobro idu uz vašu boju tena, kose i ukus kada su boje u pitanju. Ukoliko nešto nije vaš stil, neprijatno ćete se osećati a to se lako primeti. Moda je igra i nemojte je se plašiti već učinite da radi za vas.

boys 16

fotografije: tumblr.com; pinterest.com

Share