Nova kampanja brenda Little Wonder slavi žensko telo i slobodu

Dizajnerka nakita Selma Štrkljević Mravak je predstavila novu kampanju Devenir. Brend Little Wonder je poznat po statement komadima nakita. Tako i ova kolekcija obiluje moćnim minđušama, narukvicama, ogrlicama i prstenjem koje će podići svaku modnu kombinaciju.

Kolekcija je nastajala spontano u trenucima čiste inspiracije i slobodnog stvaranja, prepuna je referenci iz sveta umetnosti i pop kulture – od Dalijevih usana Mae West, radova Renéa Magrittea, enformelističkih radova Alberta Burrija i Ive Gattina sve do poznatih pevačica i njihovog stila 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Dizajnerka je pred sebe postavila izazov, izneti na svoj način već poznate i često korišćene simbole poput usana, srca i očiju u formi nakita. Nakit je izrađen ručno od 24 karatno pozlaćenog mesinga, punog srebra 925 čistoće, baroknih rečnih bisera i poludragog kamenja poput fasetiranog peruanskog opala, mesečevog kamena i plavog ahata.

Dizajnerka je koristila i moć vatre te spontanog trenutka u stvaranju naušnica i privezaka Blaze koji asociraju na zenicu oka. Destrukcijom mesinga ili srebra trenutak ostaje večno zabeležen u formi minđuše zbog čega je svaki takav komad nakita unikat.

U kolekciji se posebno ističe krupno prstenje u formi pečatnjaka i pleteno prstenje koje je zahtevalo višemesečno testiranje i puno metara mesinga ili srebra, koje se plete na nekoliko  različitih načina kako bi se dobila željena forma. Lookbook kolekcije pogledajte na web stranici Designer Stora Krug. Kolekcija će uskoro biti dostupna i u radnji Krug u centru Splita koju Selma vodi zajedno sa sestrom Eminom Štrkljević već jedanaest godina.  

Kampanju koja slavi žensko telo, nesputanost i slobodu potpisuje fotografkinja Ivona Bezmalinović. Za make up je zaslužna Mia Persico, kosu je stilizovala Anđela Ursić iz Salona Frame, a u ulozi modela našla se Patricia Bušić iz agencije Legion Model Management.

Share