Nina Rajak: Nova kolekcija snimljena na ulicama Pariza

Modna dizajnerka, Nina Rajak, uspešnu godinu zaokružuje kolekcijama ready to wear i bridal, koje je snimala u Parizu i u Turskoj. Da je ova godina bila izuzetno važna i uspešna za Ninu Rajak, i da je njen rad itekako primećen, govori i ELLE Style Award, nagrada za dizajnerku godine, koju je Nina dobila pre samo nekoliko dana.

Svoju uspšenu godinu, Nina će zaokružiti sa čak dve kolekcije koje izbacuje u isto vreme – ready to wear i bridal.

Nova ready to wear kolekcija ima Ninin prepoznatljiv potpis – arhitektonske forme, oversajz odevne predmete, ali i oversajz detalje, veliki izbor materijala i kao i PVC komade – haljine, suknje i mantile.

Jedan od favorita ove kolekcije je kaput zanimljive, predimenzionirane forme, koji dolazi u nekoliko boja, urađen u kombinaciji vune i kašmira.

Posebnu liniju kolekcije čini Denim – koji sadrži jakne, mantile i suknje, a čiji sastav je 100% pamuk.

U ovoj kolekciji našle su se i oversajz košulje sa naglašenim kragnama i manžetnama, PVC suknje i haljine, koje dolaze u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji i linija haljina, kratkih i dugačkih urađenih od najfinijih providnih materijala.

Boje kolekcije su: crna, bela, bež, ljubičasta, crvena, srebrna i zlatna.

Nina je odabrala ulice Pariza kao idealnu scenografiju za editorijal za ovu kolekciju, koju je fotografisao Miomir Milić. Model je Madyson Mannequin.

Posle izuzetne saradnje sa svetski poznatim brendom, Off-White, krajem prošle godine, ova godina je zaista za mene bila jako posebna. Radila sam cele godine punom parom i nastavila da istražujem na polju modnog dizajna i čini mi se da sam ovom kolekcijom uspela da izvedem neke kreacije drugačije i zanimljivije. Kolekcija sadrži veliki broj različitih modela, a ono što je meni lično bilo najzanimljivije i najinspirativnije je što sam mala veliki izbor materijala. Posebno iskustvo je bilo raditi sa denimom, koji je u mom radu novitet – izjavila je Nina Rajak i dodala:

Odlučila sam da izbacim dve kolekcije u isto vreme za koje sam brižljivo birala lokacije. Ovu, Ready to Wear kolekciju sam zamislila na ulicama Pariza i to sam uspela zajedno sa Miomirom Milićem, a osim toga to je bila prilika da dogovorim saradnju sa radnjom Flying Solo. Ova godina mi je donela i važno priznanje, a to je ELLE Style Award i to je definitivno motiv više da nastavim da radim i istražujem na polju modnog dizajna.

Osim što je ova kolekcija Nine Rajak dostupna u Designer’s Districtu u Beogradu, od nedavno u Nininim kreacijama mogu da uživaju i Parižnke, jer su njeni modeli dostupni i u radnji Flying solo u Parizu.

Share