Uradi sam: Dekorativna visilica

Za vrijeme blagdana u prvom planu je jelka, to i vrapci na grani znaju, ali mislim da bi i blagdanski stol trebao biti jednako bogat i raskošan! Evo jednostavne i vrlo jeftine ideje kako iznad blagovaonskog stola stvoriti svečanu i blagdansku atmosferu! Materijale za izradu sigurno imate dostupne u najbližoj šumi. Poslužiti će vam češeri, bobice, čičak… što god vam srce poželi! Umjesto jelinih grančica koristila sam grane čempresa jer na njemu nema iglica koje, kad se osuše, rade nered. Sigurno ne želite iglice bora u tanjuru.

Za vijenac sam koristila i sušene naranče. Rezala sam naranče na kolutove debljine oko 0.7 mm, položila sam ih na rešetku za pečenje i pekla u pećnici 3 sata na 100 stupnjeva. Od ostalih materijala koristila sam:
• Drveni štap dužine oko 60-70 cm
• Žicu
• Prozirni flaks
• Iglu
• Ukrasnu vrpcu
• Drvene perle

Za početak sam napravila ukrase od češera koji će visiti ispod zelenila. Iglom sam probila češer i kroz rupicu uvela prozirni flaks te u produžetku nastavila nizati šipak. Na neke sam umjesto šipka stavila sušene naranče i drvene perle. Ukrase privežite na drveni štap.

Za vijenac sam napravila 6 malih buketa od zelenila koje sam učvrstila sa žicom. Potrebno je ostaviti barem 10cm žice u nastavku buketa jer će s njom trebati učvrstiti buketić na štap.

Nikako nemojte početi vezivati bukete od sredine, nego s jedne strane prema drugoj. Na taj način ćete sakriti žicu. Na djelu gdje bi vam žica mogla proviriti stavite malo naranči ili češera!

Na krajeve štapa privežite ukrasnu vrpcu koju ćete učvrstiti na luster ili kuku u stropu (ako ju imate).


Moje ime je Emilija Lasić Črepić i autorica sam DIY bloga Škare i Makaze. Škare i Makaze su prvobitno zaživjele kao video blog na Youtube kanalu, a naš rad možete pratiti i na Instagram-u. Na idejama za nove tutoriale radimo zajedno, međutim Ivan je onaj iza fotoaparata a ja ispred. Zajedno se bavimo fotografiranjem vjenčanja, a ovo je jedan hobi koji shvaćamo vrlo, vrlo ozbiljno i s kojim se bavimo već 4 godine.

Pripremila: Emilija Lasić Črepić
Fotografije: Ivan Črepić Čum

* * * Instagram * * * Facebook * * *

Share