Čia puding za lagani početak dana

Započinjanje jutra ovakvim obrokom, naš organizam može protumačiti jedino kao blagoslov. U svežem ukusnom voću i mleku nema ništa loše, složićete se. U poslednje vreme, čia semenke postale su veoma popularne, ono za šta su najbolje je čija puding, za koji vam ostavljam recept u nastavku teksta.


Sastojci: kokosovo (ili kravlje) mleko, ovsene pahuljice, čia semenke, jedna banana, kupine, med (ili neki drugi zaslađivač)

*količina mleka je proizvoljna, ukoliko se desi da je smesa nakon mućenja previše retka samo dodajte još čia semenki kako bi upile višak tečnosti


Priprema:

Beli deo: u blender ili secko stavite mleko, kašiku ovsenih pahuljica, kašiku čia semenki, kašiku meda i jednu bananu. Sve mutite dok banana ne stvori kremastu teksturu. Dobijenom masom ispunite čaše do pola i ostavite u frižideru na 30 – 40 minuta.

Crveni deo: u blender ili secko stavite mleko, kašiku čia semenki, kašiku ovsenih pahuljica, kašiku meda i kupine/maline/višnje ili mešavinu ova tri voća. Sve smutite i sipajte preko prethodno stegnutog belog dela. Ostavite puding u frižideru preko noći. Sledeće jutro je spreman za konzumiranje.

Nisam se nadao da će se kokos i kupine ovako lepo složiti, ali me je već prvi zalogaj ovog pudinga razuverio. Mlečno, slatko i lagano – može li se bolje početi dan?

Tekst i fotografije: Marko Popadic @ofucanimanastirskimacak

Share