Pokrenut je projekat “Želim, hoću, mogu” Beogradskog trkačkog kluba

Beogradski trkački klub i Bioderma pokrenuli su projekat Želim. Hoću. Mogu. sa ciljem promocije sporta i rekreacije među ženama bez obzira na njihove godine, kilograme, kondiciju i spretnost.

Priča je započela na Adi pokaznim treningom nordijskog hodanja za odabrane gošće i medijske partnerke. Nemojte da vas plaše štapovi koji se u ovom vidu rekreacije koriste, već dozvolite da vas oni povedu. Nordijsko hodanje je namenjeno svima, bez obzira na godine, fizičku spremnost ili pol. Idealno je za sve koji žele da se pokrenu. Ako vas asocira na skijanje, upravo mu je to i bila primerna namena, da ljudi koji se bave skijanjem u periodima bez mogućnosti da se spuštaju niz snežne padine ostanu u treningu. 

Misija projekta je da se u sledećih godinu dana da podrška ženama da prevaziđu realne barijere koje ih sprečavaju da treniraju redovno. Aktivnosti projekta će podrazumevati organizaciju besplatnih događaja na nacionalnom nivou, a web sajt zelimhocumogu.com fukncionisaće kao agregator koji predstavlja sve sportove i mapira gde i kako žene mogu da se aktiviraju.

Nemojte čekati ponedeljke koji nikad ne dolaze već se obratite beogradskom trkačkom klubu i oprobajte se u trčanju ili nordijskom hodanju. Želite, hoćete i možete – samo dozvolite sebi

Share