Počela je srpska nedelja mode

Revijom muške mode pod nazivom “Heroes” otvorena je Srpska nedelja mode. U prepunom Studentskom kulturnom centru Fabrika, svoje modele prikazalo je više od 20 kreatora i kreatorki iz Srbije i regiona. Okarakterisana kao prava umetnost, revija otvaranja privukla je pažnju brojne publike, domaćih, ali i stranih novinara koji su već stigli u Novi Sad.

Pocela-je-srpska-nedelja-mode3

Dizajnere koji su imali čast da svojim kreacijama uveličaju samo otvaranje selektovao je naš poznati stilista i modni urednik Srđan Šveljo, a inspiracija za jedno ovakvo, drugačije otvaranje Serbia Fashion Week-a bio je modni heroj, David Bowie.

―  Kada sam istraživao kako je Bowie izgledao ’70. godina šokirao sam se fotografijama koje sam video. Mnogo podsećaju na stajlinge koje ja danas radim, tako da je on bio savršena inspiracija i kao heroj mode i heroj muzike kojom se bavio, jer je zaista bio revolucionaran ― rekao je Šveljo i dodao da muškoj modi trenutno fale boje i dezeni, kako ne bi bila monotona.

Pocela-je-srpska-nedelja-mode

Pocela-je-srpska-nedelja-mode4

Dizajneri  i brendovi čiji su modeli predstavljeni na reviji su Antony Avangard (HR), Mona Lačko, Bata Spasjević, Marija Janošević, Tomislav Bahorić (HR), Miro Mišljen (SLO), Đorđe Baščarević, RISH obuća Ristić, Stevan Božanović,  Aleksandra Jovanovska (MK), Boško Jakovljević,  Srđan Janković,  Ivan Džolić, Valter BEKO, Ivan Stepanović, Cyber Coffee Design,  Milan Senić (BIH),  Vaan Gool,  JSP,  Cash For Trash, Sonja Marunić, Frattina Design by Una Rodić Pejin, Bow Tie Collection by Aleksandar Topić, Jovan Stevanović,  LAGAMI i FUN FUN.

Pocela-je-srpska-nedelja-mode5

Pocela-je-srpska-nedelja-mode6

Pocela-je-srpska-nedelja-mode7

Pocela-je-srpska-nedelja-mode8

Alternativni ambijent Fabrike savršeno se uklopio sa ekstavagantnim i ekscentričnim modelima, a kao lajt motiv koji je povezao sve kreacije, javljala se jaka šminka na licima momaka.

Program Serbia Fashion Week-a koji obuhvata i edukativne seminare, Show room, Pop Up Stores i brojne druge događaje trajaće do nedelje, 15. novembra u Kongresnom centru Master Novosadskog Sajma. Svoje kreacije prikazaće više od 70 kreatora iz zemlje i sveta, koji dolaze sa 4 kontinenta.

Share