Muške čarape – detalj koji priča priču o stilu

U garderoberu svakog od nas postoje oni odevni predmeti kojima se pridaje manje pažnje nego njegovom ostatku. Kada govorimo o mučkoj modi i odevanju jedan od takvih su čarape, iako ovaj modni detalj može biti izuzetno zanimljiv način da izrazite svoj stil i dodate zabavan element svom odevanju ukoliko vam radno mesto diktira određeni dres kod.

Muške čarape pored svoje zaštitne uloge mogu imati i onu mnogo kompleksniju – ulogu u građenju ličnog stila. Naime, žene su ulogu ovog komada tkanine shvatile mnogo ozbiljnije, te tako, kada bismo zavirili u njihov ormar mogli bismopronaći bezbroj varijacija šara i dužine, čarape sa čipkom ili bez nje, nazuvice, „najlonke“ sa šarama, dokolenice, hulahopke u bojama i tako dalje. Sa druge strane, u muškom garderoberu u najvećem broju slučajeva bismo nekoliko pari belih, nekoliko crnih čarapa, a kod onih malo hrabrijih naišli bismo možda i na čarape na pruge svedenog dizajna. Sve ovo dovodi nas do zaključka da su muškarci potisnuli sve ono što jedan odevni predmet poput čarapa može da im pruži i zadovoljili se isključivo čistom klasikom. U to ime, krajnje je vreme da se nešto promeni! Pred nama se nalazi ogromna količina raznih vrsta čarapa namenjenih muškarcima, koje mogu da nas učine posebnijim i drugačijim.

Čarape u boji

U begu od klasike i u cilju razvedravanja autfita izvrsni pomoćnici mogu nam biti čarape u boji. Osmelite se i njima dodatno pojačajte utisak koji će izazvati vaš autfit. Ukombinujte ih sa klasičnim sivim odelom, obucite ih i oraspoložite trenutnu „situaciju“. Svakidašnji, običan stajling podići ćete na viši nivo ukoliko umesto klasičnih crnih izaberete čarape u svojoj omiljenoj boji.

Čarape sa printom

Za one najsmelije tu su čarape sa printom – voće, povrće, životinje, animirani likovi, razni duhoviti natpisi sa porukama  samo su deo izbora koji nam je dostupan. Danas je ovakvih čarapa sve više, a mogu se pronaći i kod nas, pod okriljem raznim malih brendova koji su se pored velikih modnih brendova, upustili u njihovu izradu. Čarape sa interesantnim printom mogu ostaviti veliki pečat u vašem autfitu.

U svetu poznatih, zanimljive čarape su uveliko našle svoje mesto te se ovom šarenom svetu pored Elen Deždeneres, Džastina Bibera, Rijane i Aarona Pola priključio i premijer Kanade, Džastin Trudo, koji svojim stajlinzima i upravo uparivanjem svečanih odela sa zanimljivim čarapama, pomera granice formalne elegancije, koja odgovara njegovom pozivu. Njemu nije nimalo strano da se na važnim konferencijama, sastancima ili intervjuima pojavi u čarapama koje na sebi imaju  duhovite ilustracije kao što print žute gumene patkice ili lika iz Ratova Zvezda – Čubake.

Neka nam gospodin Trudo bude primer kako moda ne poznaje granice i kako ona može biti predivno igralište ukoliko joj to dozvolimo. Dodajte vašem garderoberu malo boje, dobro se zabavite i poručite svetu da imate i svoju zabavnu stranu.

Share