MISMATCH kolekcija – PAAR Socks

Švajcarsko – srpski brend čarapa PAAR Socks lansirao je prvu MISMATCH kolekciju. Inspirisani Svetskim danom Daunovog sindroma, kolekciju su osmislila dva prijatelja sa trizomijom hromozoma 21, a nova MISMATCH kolekcija dostupna je simbolično od 21. februara.

MISMATCH kolekcija sadrži četiri različite čarape koje se mogu kombinovati kako god to vaše srce poželi. I ono što je najbolje: sa MISMATCH kolekcijom jutarnja potraga za identičnim parom čarapa završiće se zauvek!

Kolekcija je inspirisana Svetskim danom Daunovog sindroma koji se obeležava 21. marta od 2006. godine. Nošenje dve različite čarape na ovaj dan simbolizuje solidarnost prema ljudima sa trizomijom hromozoma 21. Nova MISMATCH kolekcija je od strane PAAR Socks počast i podrška ovom pokretu širom sveta i usmerena je protiv stigmatizacije (diskriminacije) različitosti, koja često pogađa ljude sa Dovnovim sindromom. Dva prijatelja iz Bezela Patrick (23) i Jürg (31) stoje iza MISMATCH kolekcije.

Brend PAAR Socks od svakog prodatog paketa MISMATCH kolekcije donira 15% prodavcima magazina “Lice Ulice”, prilikom kupovine unesite kod #LiceUlice

MISMATCH kolekcija je nastala kao proizvod saradnje između PAAR Socks brenda i GINGA Ethical Fashion organizacije. Saradnja se prevashodno zasniva na ličnim iskustvima osnivača koji rade na solidarnosti sa osobama sa Daunovim sindromom i njihovoj integraciji. GINGA Ethical Fashion organizacija zapošljava ljude sa Daunovim sindromom i nudi usluge dizajniranja. Za oktobar 2020. godine, koji se širom sveta obeležava kao mesec svesti o Daunovom sindromu, planirana je još jedna šarena MISMATCH kolekcija.

U Srbiji se saradnja realizuje u dogovoru sa LICE ULICE koji realizuje programe direktne podrške marginalizovanim grupama, s ciljem njihove veće socijalne i ekonomske uključenosti. Program se realizuje kroz razne aktivnosti, a na principima socijalnog preduzetništva. PAAR Socks će donirati 15% od ukupne prodate sume prodavcima magazina, među kojima se nalaze i oni koji imaju Daunov sindrom.

Ukoliko kupite čarapice iz MISMATCH kolekcije možete podeliti vaše fotografije na društvenim mrežama sa hashtagom #mismatchedsocks ukoliko želite da podelite svoje omiljene kombinacije i solidarnost na Instagramu.

Share