Knjiga na poklon: Šetnja za pamćenje Nikolas Sparks

Ljubavna priča milenijuma, verovatno najromantičniji Sparksov roman dosad.
Kako autor kaže: „Najpre ćete se smeškati, potom ćete plakati – ne recite da vas nisam upozorio.“

Knjiga-na-poklon-Setnja-za-pamcenje-Nikolas-Sparks

Sedamnaestogodišnji Landon Karter je unuk novopečenog bogataša koji je novac stekao na tuđoj muci i nevolji. U jednom malom južnjačkom gradu o tome se ne govori, jer Landonov otac je kongresmen – a ko zna kome mogu zatrebati njegove usluge? Velečasni Salivan, međutim, pod svojim svešteničkim plaštom, već godinama kroz propovedi grmi protiv porodice Karter. Stoga je prirodno da Landonu ništa nije slađe do da provocira sveštenika, a tu je i sveštenikova kći – ćutljiva i milosrdna devojka u oveštalom smeđem džemperu koja stalno nosi Bibliju sa sobom i kojoj je tako lako narugati se! I to su zabave u malom južnjačkom gradu…

No doći će dan kada Landon neće uspeti da nađe obaveznog para za igranku u čast bivših đaka škole. Priteran nevoljom, pozvaće Džejmi Salivan. I gle, začudiće se kada bude počeo da otkriva da je i ona na svoj način kao druge devojke. Uplićući se sve dublje u sopstvena osećanja duga i griže savesti, Landon prihvata i da glumi s njom u božićnom komadu koji je napisao njen otac. Ali dok on prevrće očima iza njenih leđa i laže drugove kako ga je na to naterala profesorka drame, Džejmi – mila Džejmi – bezazleno ga i nezlobivo tretira kao svoga bliskog druga. Pod jednim uslovom: da se nikada ne zaljubi u nju.

No dok se odigrava upravo suprotno, i dok posmatramo kako Landon Karter sazreva i raste, razotkriće se jedna sudbonosna tajna koja će ga nagnati da shvati koliko je dragoceno i krhko ono što drži u rukama. „Kada sam imao sedamnaest godina, život mi se zauvek promenio“, pripoveda nam Sparksov junak. Neka na čitaocu ostane da otkrije tajnu ovog preobražaja i nasluti joj svršetak.

Drugi o knjizi
„Nikolas Sparks je ponovo razmahnuo svojim romantičnim čarobnim štapićem, ovoga puta obrađujući ideju prve ljubavi koja preobražava čoveka. Sparks je savremeni majstor jednostavnih a sudbonosnih ljubavnih priča i zapleta koji njegovim junacima menjaju život.“ BookPage
„Nežna, starinska romansa koja nas podseća na to koliko moćna zna da bude ljubav.“ Rapport

Prethodno objavljeni naslovi
Najduže putovanje, Najbolje od mene, Srećnik, Utočište, Beležnica, Istinski vernik, Na prvi pogled, Odluka, Dragi Džone, Poruka u boci, Poslednja pesma.

O autoru
Nikolas Sparks je jedan od najomiljenijih pripovedača širom sveta, pisac čije su knjige štampane u više od 85 miliona primeraka. Njegovih jedanaest romana Njujork tajms svrstava u sâm vrh svoje liste bestselera. Knjige mu se prevode na više od pedeset jezika i smatraju se svetskim hitovima. Osam Sparksovih romana adaptirano je za film. Autor živi u Severnoj Karolini sa suprugom i decom. Više podataka možete pronaći na veb-stranici nicholassparks.com.

Knjiga na poklon

Knjigu Šetnja za pamćenje možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i e-mail adresom i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Podsecamo vas na još dve nagradne igre koje su u toku. Prijave su ovde i ovde.

Update

Nagradna igra je završena a knjigu Šetnja za pamćenje osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 15 – Dragana Kraljevic. Čestitamo!

Share