Knjiga na poklon: CRNA KNJIGA KORPORACIJA Klaus Verner Lobo i Hans Vajs

Crna knjiga korporacija predstavlja jednu od najznačajnijih kritika globalizacije.

Knjiga-na-poklon-CRNA-KNJIGA-KORPORACIJA-Klaus-Verner-Lobo-i-Hans-Vajs

Dva austrijska novinara u ovoj knjizi prikazuju svet u kandžama velikih kompanija. Namera im je da probude svest potrošača kako bi se aktivno zauzeli za stvaranje pravednijeg društva i zaštitu životne sredine.

*Knjiga koju mora da pročita svaki društveno svestan potrošač.

Sadržaj
Kakvim mahinacijama se koriste korporacije – i šta protiv toga možemo da uradimo?

Velike korporacije imaju, pre svega, samo jedan cilj, a to je da zarade što više novca. Cena ostvarenja ovog cilja jesu nehumani radni uslovi, nepoštovanje etičkih principa i uništenje životne sredine. Crna knjiga korporacija predstavlja jednu od najznačajnijih kritika globalizacije – i dan-danas. Finansijske i privredne krize, kao i koncentracija tržišta, promenile su svet u kojem živimo. Svega sto pedeset multinacionalnih kompanija dominira danas svetskom privredom. Vreme je za potpuno novu Crnu knjigu korporacija za generacije koja dolaze!

Autori se ne osvrću samo na nove globalne igrače poput Amazona, Fejsbuka, Gugla i Epla i njihovo izbegavanje plaćanja poreza, već i na već dobro poznate multinacionalne kompanije, kao što su Beneton i Bajer.

Svako od nas može nešto da pokrene, jer su se i metode i mogućnosti koje nam danas stoje na raspolaganju iz osnova promenile.

Drugi o knjizi
„Ovo je najbolji primer istražiteljskog novinarstva! Za svaku preporuku!“ Kurier
„Ova dva novinara dokazala su da međunarodni koncerni gaze preko leševa kada je reč o ostvarivanju profita.“ Saldo

O autorima
Klaus Verner-Lobo (1967, Salcburg), novinar i odbornik u skupštini grada Beča, između ostalog, autor je knjiga o prehrambenoj industriji, o naftnim kompanijama i o moći i mahinacijama multinacionalnih kompanija.

Hans Vajs, slobodni novinar i autor mnogobrojnih knjiga, živi u Beču i pre svega je poznat po svom novinarskom istraživačkom radu i kao autor bestselera o mahinacijama u farmaceutskoj industriji, o korupciji u zdravstvu, o poljoprivredi, o estetskoj hirurgiji, o zlostavljanju dece u austrijskim domovima i o mahinacijama austrijske Železnice.

Knjiga na poklon

Knjigu Crna knjiga korporacija možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i e-mail adresom i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena, a dobitnik Crne knjige korporacija je naš čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 7 – Petar. Čestitamo!

Share