Destinacije za zimski beg od realnosti

Ukoliko vaš cilj nije samo poziranje, već pravi odmor za dušu, u startu bi trebalo da odbacite popularna mesta sa gomilom turista. Opkolite se prirodom i dobro otvorite svoja čula! Predstavljamo vam najbajkovitije zimske oaze Srbije i Evrope.

Destinacije za zimski beg od realnosti3

Netaknuta i čista priroda srpskih sela najidealniji je izbor ukoliko ste hronično umorni od obaveza i potrebno vam je da napunite baterije.

Etno selo „Karađorđev Vajat“ je prvo izgrađeno takvo područje u srcu Šumadije. Udaljeno je od gradske buke i vreve, a jedino što vas okružuje su predivni pejzaži. Posetiocima su na raspolaganju turistički vajati, stari oko 200 godina, koji su prenešeni iz okolnih sela. Boravak u njima omogući će vam da osetite originalnu atmosferu boravka na selu. Posebnu atrakciju predstavlja etno krčma „Karađorđev Vajat“ gde se spremaju tradicionalna srpska jela i šumadijski specijaliteti.

Selo Zlakusa kraj Požege je još jedno savršeno mesto za sve one koji žele da uživaju u iskonskoj lepoti prirode. Mnogi kažu da ovo selo ima dušu, a tokom zime izgleda zaista bajkovito. Ono što daje specifičan značaj ovom mestu jeste etno park „Terzića avlija“ koji ima jedinstven izgled prave srpske avlije sa početka prošlog veka.

Destinacije za zimski beg od realnosti2

Mesto koje će inspirisati sva vaša čula nalazi se na Crnom Vrhu na nadmorskoj visini od 1100 m. U pitanju je apartmansko naselje Divčibarski konaci. Apartmani su izgrađeni od drveta i kamena, a poseduju i terasu sa prelepim pogledom na Divčibare.

Ako ste ipak više za odlazak van Srbije, uputićemo vas u najprimamljivije destinacije Evrope.

Iglo sela su najveća atrakcija poslednjih godina jer vas prosto mame da se malo trgnete iz zone komfora. Neka od njih nalaze se u Švajcarskoj, Norveškoj i Finskoj. Sela su okružena snegom i šumama, dok su okolo raspoređene predivne ledene kolibice, pa pružaju pravo eskimsko uživanje u snežnim ambijentima. Jedno od ovakvih mesta nalazi se u Finskoj i nosi naziv Kakslauttanen Artic resort. U ovom čarobnom gnezdu za dvoje, sigurno nećete osetiti hladnu noć, dok pokriveni ćebencetom gledate u polarnu svetlost. A ispod otvorenog neba doživećete jače otkucaje srca!

Romantičnih prizora nikad dosta, i uvek smo ih željni. U to ime predstavljamo vam selo Alpbach u Austriji. Ovaj raj za zaljubljene nalazi se na listi najlepših tirolskih sela. Prepuno je šarmantnim alpskim kućicama sa drvenim krovovima i žardinjerama na balkonima. Duge staze uokvirene snežnim planinskim vrhovima na kojima šetaju zaljubljeni parovi pružaju najbajkovitiju zimsku razglednicu.

Destinacije za zimski beg od realnosti

Ušuškana među planinama, švajcarska sela su možda najlepša u Evropi. Ovo nisu mesta gde možete da očekujete lud provod, ali ćete se zato naći oči u oči sa veličanstvenom prirodom Švajcarske. Sela Grindelvald, Miren i Verbier su prava utočišta za ljude koji vode stresne, gradske živote.

Share