Dan sa danskom blogerkom Pernile Teisbaek

Danska blogerka i influenserka Pernile Teisbaek zvezda je nove Mango kampanje. Pernila je tim povodom provela dan sa Mango timom u Kopenhagenu, pustivši sve nas da zavirimo u njen minimalistički i edgy svet. Pernille je otkrila svoju strast prema modi još kao dete, tražeći inspiraciju u garderoberu svoje bake. Nakon posla glavne urednice časopisa u Danskoj, pokrenula je vlastiti blog o stilu 2012. godine kako bi otkrila svoj nenametljivi skandinavski stil.

„Najranije uspomene na moju baku povezane su sa time koliko je bila stylish. Inspirisala sam se preturajući po njenog garderoberu!“

Sedeći u nasleđenoj Poul Kjærholm stolici u udobnoj sobi u Frederiksbergu, mirnom stambenom delu Kopenhagena, Pernile Teisbaek govori o svojim strastima. Jedna od njih su – stolice. Uvek je prikupljala stolice (ona čak ima i listu želja kada je ovaj deo nameštaja u pitanju), a poslednji poklon je dugo očekivana stolica Pierre Jeanneret, koja se zove „Kancelarijska stolica”. Njeno omiljeno mjesto je definitivno njen dom „svetilište energije”. Vrlo čisto i minimalistički, njen dom se može opisati kao hygge, danska definicija udobnosti.

„Veoma je važno imati mesto gde ćete osećati mir i puniti svoje baterije!“

Nijedan dan nije isti za nju jer joj posao podrazumeva konstantna putovanja, rad iz hotelske sobe, aviona, tako da ono u čemu najviše uživa je doživljaj doma na kraju dana. Ona posećuje nedelje mode, uživa u susretu sa novim ljudima, slušajući o njihovoj modnoj inspiraciji i upoznaje umetnost. Kada putuje, uvek pokušava da nađe vreme da poseti galerije, muzeje i prodavnice koje imaju starinski nameštaj.

Na pitanje kako izgleda idealan dan, Pernile bez oklevanja odgovara kako bi ona provodila vreme sama, pronalazeći inspiraciju u svakodnevnim situacijama. Nakon što bi sina odvela u vrtić, prva stanica bi bila lokalni kafić, a zatim poseta muzeju, verovatno muzeju Thorvaldsens nakon čega bi udahnula punim plućima.

„Kada vam je udobno, osećate da imate samopouzdanja na pretek! Mislim da je to veoma važno u kakvoj god situaciji da se nalazite!“

Prepoznatljiva po svom skandinavskom stilu, ona voli da nosi klasične, casual i udobne komade sa posebnim pečatom koji ih čini zanimljivim i stvara kontrast.

LOKACIJA: Kopenhagen
FOTOGRAFIJE: Nick Dorey
VIDEO: Barbara Anastacio
FRIZURA: Cim Mahony
ŠMINKA: Anne Staunsager

Share