MIHANO MOMOSA: Romantika NIKADA ne izlazi iz mode

Kreacije koje odišu romantikom, elegancijom i šarmom, za sve dame koje veruju u ljubav i vole bajke dizajnira novosadski kreator Mihailo Anušić. Neodoljivi detalji poput manžetni, resica, pojaseva, čipke, perlica i bisera koji prate svaku njegovu kolekciju, oduševljavaju i čine njegove modele prepoznatljivim. Za naš magazin kreator govori upravo o svim tim detaljima, materijalima koje koristi, o svojim inspiracijama kao i o aktuelnim trendovima

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode6

KOJI DETALJ BISTE IZDVOJILI KAO TU JEDNU STVAR KOJU SVAKA VAŠA KREACIJA MORA DA POSEDUJE?
Zajednički imenitelj svih mojih kreacija je ljubav, dakle svaki odevni predmet treba na neki način da manifestuje ovo osećanje.

KOJA JE NAJBOLJA STVAR U POSLU DIZAJNERA?
Mogućnost da se kreativno izraziš i da zaista nešto i stvoriš, predivno je videti kako se ideje materijalizuju kroz haljine i kako se neka osoba zahvaljujući tvom radu oseća kompletno i upotpunjeno.

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode

DA LI SMATRATE DA PRATITE TRENDOVE ILI IPAK PRAVITE SVOJE?
Ostajem svoj. Mislim da se to vidi i kroz prepoznatljivost mog dizajna, te sada i modni laici mogu da pretpostave šta je moje delo. Ipak, u modi ne možemo biti u potpunosti imuni na trendove, te tako svoju osnovnu filozofiju pokušavam da inkorporiram u trend. To je ove sezone na primer bomber jakna ali u prepoznatljivom Mihano Momosa koloritu i sa romantiziranim detaljima.

POSTOJI LI OSOBA NA KOJOJ BISTE VOLELI DA VIDITE VAŠU KREACIJU?
Ne, nikog naročito. Zapravo, ja stvaram za one dame koje same sebe vide u mojim kreacijama, dakle za one sličnog senzibiliteta.

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode5

ŠTA JE PO VAŠEM MIŠLJENJU MUST HAVE ZA OVU SEZONU?
Verovatno ta bomber jakna koju sam pomenuo, ali nisam ljubitelj praćenja trendova bez isticanja sopstvene individualnosti, tako da je za mene baš ta individualnost svake sezone must have.

KAKO BISTE OPISALI VAŠE KREACIJE?
Svaka je uvek romantična i nežna, prilagođena savremenoj ženi koja ne negira postojanje deteta u sebi i ne poriče svoju iskrenu potrebu da bude kraljica svog sveta.

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode2

NAJVEĆA INSPIRACIJA ZA VAŠE STVARALAŠTVO?
Definitivno ljubav.

ŠTA IZDVAJATE KAO NAJBOLJI NAČIN PROMOCIJE KOLEKCIJE TRENUTNO?
Svakako su to onlajn mediji i društvene mreže, prosto je neverovatno koliko je svet postao mali i koliko se daleko može otići uz pomoć jednog, recimo, Instagram naloga.

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode7

DA LI SMATRATE DA JE BOLJE IGRATI NA SIGURNO KAD JE U PITANJU MODNI DIZAJN I STVARATI NEŠTO ŠTO JE UVEK U TRENDU ILI SE IPAK POIGRATI KAKO S TRENDOVIMA, TAKO I S MATERIJALIMA? GDE BISTE SEBE SVRSTALI?
Ne bih voleo da sebe tako oštro kategorišem, niti mislim da je takvo etiketiranje potrebno. Ako pod „boljim“ smatrate put ka uspehu, ja sam definitivno pristalica teorije da svako treba da ostane svoj. Dakle, ako ste klasični, budite to. Ako pratite trendove, pratite. Ali radite sve iskreno i sa ljubavlju i to se prepoznaje. Ne možete lažirati osećaje, oni ili postoje ili ne postoje, a ispravno ili neispravno ne bi trebalo da bude opredeljujuće.

ŠTA JE PO VAŠEM MIŠLJENJU UVEK U TRENDU I UVEK ĆE BITI?
Kao što sam rekao, pre svega individualizam. Vera u sebe i samopouzdanje.

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode4

POSTOJI LI MATERIJAL KOJI NAJČEŠĆE KORISITIE U RADU I KOJI BISTE UVEK PREPORUČILI?
Najčešće koristim svilu i til, a u mojim kolekcijama dominiraju lagani i lepršavi materijali koji su po pravilu moj izbor.

MIHANO-MOMOSA-Romantika-NIKADA-ne-izlazi-iz-mode9

Share