Utisci sa četvrte večeri Serbia Fashion Week-a

Četvrto veče Srpske nedelje mode je  započela dizajnerka iz Slovenije Nika Ravnik, koja je Novosađanima prikazala kolekciju iz svog brenda Nioka. Haljine koje je publika imala priliku da vidi ne pripijaju se uz telo i dopunjene su smelim izrezima. Boje su bile svedene, ali uprkos tome, komadi su privukli pažnju dama.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a4

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a3

Mušku kolekciju predstavile su dve kreatorke iz Holandije, čiji je brend Bluedenimes. Svaki komad iz ove kolekcije je unikatan i još uvek se ne nalazi u prodaji.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a2

“Ova kolekcija inspirisana je snegovima, ledom, vetrom i hladnim predelima. Nadam se da smo uspele da prenesemo utisak hladnoće koji smo hteli da ostavimo. Ovde je atmosfera mnogo drugačija nego u ostatku Evrope, ali nam se sviđa” rekle su dizajnerke.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a

Drugi blok ove večeri počeo je revijom američkog kreatora Erika Rosete. Prikazao je modela koji su, kako kaže, skup njegovog dvogodišnjeg rada i njegova svojevrsna evolucija. Američki dizajner bio je velika podrška srpskim kreatorima Bati Spasojeviću i Zvonku Markoviću tokom prezentovanja njihovih kolekcija na New York Fashion Week-u.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a6

“Teže mi je da kreiram za žene jer nije lako pratiti oblik ženskog tela” kaže Erik i dodaje da su srpski dizajneri na Nedelji mode u New York-u ostavili upečatljiv utisak.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a7

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a5

Ženska kolekcija Suzane Perić koja je privukla pažnju više hiljada posetilaca i još jednom je potvrdila da je naša dizajnerka veoma cenjena i poznata s dobrim razlogom. Od celokupne kolekcije, dva bela komada razbijala su kontrast, sve ostalo bilo je rezervisano za crne kreacije.

Inspirisana sam pankom. Uvek pokušavamo da budemo slatke, elegantne i ženstvene, a ovog puta htela da pokažem da možemo da budemo sve to i u jednom potpuno novom svetlu” rekla je Suzana Perić.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a8

Muško-ženska kolekcija Zorane Miličić je namenjena mladima, ali i svima koji se tako osećaju. Urbane kombinacije začinjene printovima, šljokicama, varijetetom boja i materijala privukle su pažnju publike.

“Svečane haljine zamenio je street style. Ovoga puta kreirala i odeću za klince, tako da se nadam da će i ona postići uspeh koji do sad prati Cataley-u” rekla je kreatorka i dodala da joj je suprug, proslavljeni košarkaš Darko Miličić, od samog početka velika podrška.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a9

Po prvi put na Srpskoj nedelji mode svoje kolekciju predstavile su sestre Tijana i Mila Popović koje su dobro poznate publici u Velikoj Britaniji. Novosađanima su predstavile kolekciju za proleće/leto 2017. godine i  proslavile desetogodišnjicu svog rada.

“Naši najvažniji postulati su estetika, funkcionalnost, ali i etički momenat. Ovo je naša osma kolekcija, koja predstavlja esenciju našeg dosadašnjeg rada” rekle su sestre Popović.

 Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a10

Nova kolekcija Marije Šabić, kojom je zvanično završen četvrti dan Serbia Fashion Week-a, kao i ranije, sastoji se od ženstvenih i elegantnih haljina, koje naglašavaju svaku oblinu i ističu ženstvenost.

“Veoma vodim računa kada koristim jake boje. Mnogo se bolje snalazim kada koristim “neboje”, zato što mogu sebi da dozvolim da eksperimentišem sa štrasom, perlicama i biserima, i da znam da ću uvek dobiti nešto originalno i drugačije” rekla je Marija Šabić, koja nastupa na Serbia Fashion Week-u od njegovog osnivanja.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a11

Marija Šabić od početka kreira haljine i za agenciju Miss Yu, kako kaže, nije teško raditi sa ostvarenim i zadovoljnim osobama, a najvažnije je da devojke nose haljine, a ne haljine njih.

Utisci-sa-cetvrte-veceri-Serbia-Fashion-Week-a12

Peti dan Serbia Fashion Week-a otvara Piotr Drzal (Poljska). Nakon koje će uslediti Nina Karlavaris (Srbija), humanitarna revija Metro Obuće za Sigurnu žensku kuću (Srbija), Dress -Mee ( Švajcarska), Vesna Milošević (Srbija), Isabell De Hellerin (Nemačka), dok nas u poslednjem bloku očekuje revija brenda JSP (Srbija) kao i kolekcija našeg poznatog dizajnera Boška Jakovljevića (Srbija)

Fotografije: S. Braun, V. Veličković

Share