Škola nordijskog hodanja u Beogradu

Svi oni koji nisu bili fizički aktivni godinama, provodili su mnogo vremena u zatvorenom usred pandemije COVID-19, imaju probleme sa zglobovima i imaju prekomernu telesnu težinu, sada imaju priliku da budu deo Škole nordijskog hodanja u Beogradu, i tako na najjednostavniji način aktiviraju svoje telo.

Nordijsko hodanje je fizička aktivnost koja ima maksimalan efekat, a minimalan rizik od povreda. Izvorno je nastalo kao letnji trening za skijaše, a jako brzo se proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Zaštitni znak nordijskog hodanja su štapovi za hodanje.

Pozitivni efekti nordijskog hodanja za vežbače su:

  1. Povećanje aerobnog kapaciteta i ubrzavanje metabolizma
  2. Angažovanje 90% mišića u telu
  3. Jačanje zglobova
  4. Podizanje životne energije i blagotvorni psihološki efekti
  5. Mršavljenje

Školu nordijskog hodanja u Beogradu organizuje Beogradski trkački klub koji u našoj zemlji postoji više od deset godina. S ovim klubom počela je nova era trčanja u Srbiji koja danas broji na desetine sličnih grupa i klubova u Beogradu i Srbiji. Beogradski trkački klub organizuje Školu trčanja, seriju poslovnih trka Serbia Business Run, trku Beogradski kralj šume, Belgrade Underpants Run, a usled velikog interesovanja ponovo je počela sa radom Škola nordijskog hodanja.

Share