Serbia Fashion Week utisci sa treće večeri

Treće veče Serbia Fashion Week-a počelo je revijom Carmichael Byfield-a iz Holandije. Kreator je za svaku kombinaciju odabrao isti print, živopisnu kombinaciju crne, crvene i bele boje, kojim su bile obojene haljine, pantalone i sakoi. Kao sastavni deo kolekcije, našli su se i aksesoari, muške torbe i ženske sandale.

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri2

“Inspiracija za ovu kolekciju mi je bila Vivienne Westwood” rekao je holandski dizajner.

Poslednja revija prvog bloka bila je rezervisana za raznoliku žensku kolekciju mlade crnogorske dizajnerke Jelene Roganović Đurić. Smele i ženstvene kombinacije ostavile su publiku bez daha, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri3

Dizajnerka Lesia Semi iz Ukrajine predstavila nam je zimsku kolekciju koja je, iako je proleće uveliko počelo, publici dočarala duh hladne Ukrajine. Dizajnerka je predstavila vunene i krznene komade u kojima ćete se uvek osetiti šik, ali i toplo i ušuškano. Neobične rukavice i okovratnici upotpunjavali su ovaj zimski look.

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri4

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri5

“Prvi put sam u Srbiji, sve revije mi se sviđaju. Bila sam inspirisana serijama o srednjevekovnim ratovanjima između Engleske i nemačkih zemalja” rekla je ukrajinska kreatorka.

Uz zvuke violine pistom su šetale manekenke u veličanstvenim kreacijama devojaka iz Penne Couture-a. Reviju je otvorila misica Anđelka Tomašević, a među modelima našla se i šarmantna devojčica koja je pokupila najviše aplauza.

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri6

Treće veče zatvoreno je u svečanom stilu, kreacijama dva domaća dizajnera. Ana Vasiljević prvi put je na Serbia Fashion Week-u i predstavila nam je svoje svedene, ali uočljive modele. Bez previše detalja, jednostavnim kontrastom između crne i jarkih boja, dizajnerka je pokazala kako ona vidi japansku arhitekturu.

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri7

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri8

“Inspiriše me moderna arhitektura, a ovog puta su inspiracije bile japanske arhitekte. Bitno mi je da su sve moje kreacije veoma nosive” rekla je Ana Vasiljević.

Poslednja revija očekivano je oduševila sve prisutne. Sala nije bila dovoljno velika da primi sve posetioce, a pista nije bila dovoljna dugačka da isprati sve modele. Jedan od naših najpoznatijih dizajnera, Bata Spasojević, predstavio je novosadskoj publici kolekciju koju je prošle jeseni izlagao i na Nedelji mode u New York-u, mada ovog puta u proširenom izdanju. Kolekcijom dominiraju tamne boje, prvenstveno crna, a među mnogobrojnim komadima svako je mogao da pronađe nešto u svom stilu.

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri9

Serbia-Fashion-Week-utisci-sa-trece-veceri10

“Inspiracija su mi ulice New York-a i sve se to nekako savršeno uklopilo sa oštrim linijama koje su već dobro poznate u mojim kolekcijama. Zatim sam samo dopunio kolekciju za naše tržište” rekao je Spasojević.

Četvrti dan Serbia Fashion Week-a otvara Nike Ravnik (Slovenija). Nakon koje će uslediti Bluedenimes (Amsterdam), Erik Rosete ( SAD), Suzana Perić ( Srbija), Zorana Miličić (Srbija), a četvrto veče zatvoriće Tijana i Mila Popović i Marija Šabić ( Srbija).

Fotografije: V. Veličković, S. Braun, D. Žigić

Share