SCOTCH & SODA FW16 DEBI NA NEDELJI MODE U NJUJORKU

Kolekcija “Wondrous Wanderers”

Scotch and Soda New York RTW Fall Winter 2016 February 2016

Holandski modni brend “Scotch & Soda” debitovao je na nedelji mode u Njujorku kolekcijom za sezonu jesen/zima 2016. pod nazivom “Wondrous Wanderers”. Prezentacija kolekcije je ispreplitala četiri glavne teme u jednoj priči i sve gledaoce uvukla u šarmantni svet amsterdamske modne marke i upoznala ih sa vezom koju kuća Scotch ima sa ostatkom planete.

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-3

“Mi smo u stabilnoj ljubavnoj vezi sa svetom. To valjda podgreva činjenica da smo mi Holanđani. Mi smo zemlja istraživača koji putuju svetom. I uvek se vratimo kući. Kada radimo bukvalno smo natovareni blagom i inspiracijom. Od toga pravimo inovacije, nešto potpuno naše. Scotch&Soda živi i sanja kao vagabundo na dnevnom nivou”, izjavila je Marlou van Engelen, kreativni direktor “Scotch & Soda”.

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-17

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-10
SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-13
Prezentacija “Wondrous Wanderers” je priča o četiri svakodnevne legende, koje kroz različite epohe i mesta, vezuje prirodna inspiracija. Priča se odvija u raznim krajevima sveta – od Tibeta, do Scottish Highlandsa, preko Puta svile u Kini do malog sela Floen u Norveškoj. Boje pejzaža i teksture svakog od tih mesta u izobilju se ogledaju u kolekciji. Sve priče sezone predstavljaju remiks boja, silueta, tekstura, printova i završnica iz regiona i pretočene su u nešto potpuno novo.

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-5

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-6

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-14

Eklektični pogled na svet je predočen u prezentaciji koja kombinuje film sa dešavanjima na sceni i muzičkom temom. Za muzičku naraciju priče jesen/zima 2016. godine pobrinuo se holandski muzičar Joep Beving i njegov bend. Za vokalnu pratnju zaslužni su Maxime Barlag, glavni vokal bend “Mister & Mississippi” i Bart van Dalen. Kolekcija je predstavljena u ambijentu Sir studios.

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-11

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-12

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-15

SCOTCH-&-SODA-FW16-DEBI-NA-NEDELJI-MODE-U-NJUJORKU-16

Share