Šarlota Kaziragi, lepotica plave krvi

Ova prelepa i skromna devojka član je jedne od naprestižnijih dinastija na svetu, Grimaldi. Svojim upečatljivim izgledom, obrazovanjem i humanitarnim radom uspela je da postane uzor mnogih i stekne široko poštovanje. Šarlota je pravi  primer uglednog člana jedne kraljevske porodice.

Šarlota Kaziragi (Charlotte Casiraghi)  je rođena u bolnici princeze Grejs u jednom od najlepših primorskih gradova Monte Karlu, prestonici Monaka. Njena majka, Princeza Karolina od Monaka, kći je kneza Renijea III od Monaka i čuvene američke glumice Grejs Keli (Grace Kelly), a njen otac je bio italijanski biznismen i sportista Stefano Kaziragi (Stefano Casiraghi). Ime je dobila po svojoj prababi, vojvotkinji od Valentinoa. Kada je imala samo četiri godine, njihovu porodicu je zadesila tragedija. Njen otac braneći svetsku titulu u vožnji motornih čamaca je nastradao i sa sobom ostavio Karolinu sa troje dece. Šarlota ima dva brata, Andreu i Pjera. U želji da svoju decu skloni od uticaja štampe i medija, Karolina se sa njima preselila u Sen Remi u Provansi, a kasnije u Pariz. Nakon toga Karolina se udala za svog dugogodišnjeg prijatelja  Princa Ernesta Augusta od Hanovera i iste godine dobila ćerku Aleksandru. Iz ovog braka, Šarlota ima još dva usvojena brata po očuhu Ernesta Augusta i Kristijana.  Iako se nalazi u četvrtom redu za presto, zanimljivo je da Šarlota kao i njena braća ne nose kraljevske titule. Ovo je bio još jedan pokušaj njihove majke da ih zaštiti osetivši na sopstvenoj koži kakve posledice sa sobom nosi kraljevki način života.

sarlota3

Tokom svog odrastanja Šarlota je promenila više prestižnih škola. Odličnu ocenu na završnom ispitu dobila je završivši gimnaziju Fransoa Kuperin, a nakon toga svoje obrazovanje nastavila je da usavršava upisavši prestižni francuski univerzitet Sorbonu, gde je i  diplomirala iz oblasti filozofije. Stažirala je prvo u izdavačkoj kući Pjer Lafont u Parizu, a zatim u Sandej magazinu nezavisnih izdavača iz Londona. Ljubav prema modi nasledila je od svoje majke.

sarlota4

Jedinstvenim stilom oblačenja uspela je da privuče pažnju mnogih dizajnera, koji su u njoj videli svoju muzu. Magazin Vaniti Fer ju je izabrao za jednu od najbolje odevenih, a krasila je i naslovne strane mnogih modnih magazine poput izdanja francuskog i britanskog Voga, uslikane od strane slavnog Maria Testina. Kao zaštitno lice, radila je na kampanjama prestižnih modnih brendova kao što su Šanel i Guči.

sarlota7

Šarlota je talentovana  ne samo u plivanju, skijanju i snoubordingu, već se profesijalno bavi i jahanjem. Učestvovala je na mnogim takmičenjima u okviru Global Champions Toura, za koje ju je pripremao trener Tjeri Rozier i to u unikatnoj opremi koju je za nju specijalno dizajnirao  Guči.

sarlota

sarlota2

Predana humanitarnom radu, već nekoliko godina zaredom učestvuje u organizaciji Bala Ruža namenjenom prikupljanju novca za fondaciju Princeze Grejs Keli koja pomaže nadolazećim talentima iz sveta pozorišta, igre i filma mnogim stipendijama. Radila je kao novinar za brojne magazine poput, Another Magazina, The Independent i Above Magazina. Ubrzo je postala glavni urednik magazina Ever Manifesto, koji je osnovala sa ciljem da preko mode, dizajna, fotografije i slikarstva podigne svest o ugroženosti životne sredine. Veliki uticaj na nju u tom pogledu je ostavila engleska dizajnerka Stela Makartni, njena dobra prijateljica, na čijoj reviji je i predstavila prvo izdanje ovog magazina.

sarlota6

Kaziragi i njen dugogodišnji partner, francusko – marokanski glumac i komičar Gad Elmaleh, prošle godine postali su roditelji sina kome su dali ime Rafael. Ove jeseni imaćemo priliku da Šarlotu posmatramo u najnovijoj Guči kampanji uslikanoj od strane  Mert Alasa i Markus Pigota namenjenoj make up ponudi ove prestižne francuske modne kuće.

sarlota5

 Fotografije: tumblr.com

Share