Poslednji dan Serbia Fashion Week-a

Nedelja na Serbia Fashion Week-u je protekla glamurozno uz puno boja. Veče je otvorio kreator Daniel Katona. Muško-ženska kolekcija predstavila je komade koji se mogu iskoristiti u svakoj prilici. Jednobojni, elegantni komadi i aksesoari koji su ih nadopunjavali ispraćeni su gromoglasnim aplauzom publike.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a

Piotr Drzal iz Poljske predstavio je novosadskoj publici svoju mušku kolekciju. Košulje, kombinezoni i sakoi u tamnim bojama, sportski, ali elegantni, podjednako su odgovarajući kako za crveni tepih tako i za popodnevnu šetnju.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a2

“Ovo mi je prva revija na Serbia Fashion Week-u i stvarno sam impresioniran, svi su jako ljubazni i ažurni. Trudim se da obraćam mnogo pažnje na detalje, i veoma mi je stalo do kvaliteta materijala”rekao je poljski kreator.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a3

Jedinu kolekciju kupaćih kostima i letnjih aksesoara predstavila nam je mlada dizajnerka Nina Karlavaris. Jednodelni kostimi i bikiniji sa odgovarajućim pareima zagrejali su salu.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a4

“Ova kolekcija se, pre svega, bazira na animal printu i šljokicama, po kojima sam dobro poznata. Pored kupaćih kostima, dizajniram i sandale i letnje čizme sa resama” rekla je Nina Karlavaris.

Novitet na ovoj nedelji mode bila je i kolekcija obuće, kreirane od strane domaćih dizajnera, Metro obuće. Patike, sandale i štikle pogodne su za svaku priliku, a upotpuniće bilo koju kombinaciju. Pistom su prošetale pevačice Nevena Božović i Tanja Banjanin, voditeljka Marija Veljković, voditelj i kreator Boško Jakovljević, pevač Aleksa Perović i glumac Slobodan Stefanović.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a5

“Bili smo inspirisani svakodnevnicom, želeli sam da ovo bude nosiva obuća. Mi stvaramo obuću za sve generacije, a ovo je samo mali deo kolekcije za 2016. godinu” rekao nam je Aleksandar Opačić iz Metro obuće.

Dizajnerski duo Dress Mee iz Švajcarske i Italije publici je predstavio svoju žensku kolekciju. Više od dvadesetpet modela pistom je prošetalo zavodljive kreacije, a publika je je vidno uživala.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a6

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a7

Vesna Milošević, koja sa Serbian Fashion Week-om sarađuje od samog početka, predstavila je svoju kolekciju nakita, koju je nedavno prezentovala i u Moskvi, a u septembru će posetiti i nedelju mode u New York-u i prvu kolekciju muških odela i haljina. Ženstvene ogrlice učiniće svaku kolekciju prigodnom za crveni tepih, a svakoj ženi dati samopouzdanje dama sa naslovnih strana.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a9

“Svaki svoj komad još uvek radim sama. Trudim se da što više pažnje obraćam na umetnost, jer smatram da ne treba pošto-poto pratiti modne trendove” rekla je kreatorka Vesna Milošević.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a8

Tamne i hladne boje karakterišu kolekciju dizajnerke Isabell De Hellerin iz Berlina. Praktični modeli tamnih i hladnih boja učiniće da se u svakoj prilici osećate šik, ali i udobno.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a10

“Ovo je kolekcija za leto/jesen 2016/2017. godine. Veoma je teško eksperimentisati sa tkaninama i siluetama, i često mi se desi da promenim način na koji će se neki komad nositi u poslednji čas, ali to je moda i u tome uživam” rekla je nemačka kreatorka.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a11

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a12

Poslednje veče zatvoreno je u velikom stilu. JSP, domaći brend, prikazao nam je žensku kolekciju kojom dominiraju crna, bela i crvena boja.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a13

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a14

“Koristile smo najviše svilu i kožu, a ima malo i viskoze i pamuka. Inspirisale su nas osamdesete i devedesete, period kada smo počele sa radom, sledeće godine slavimo 25 godina rada. Može se reći da su nas inspirisali rok i pank” rekle su dve kreatorke.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a15

Našem poznatom dizajneru Bošku Jakovljeviću pripala je čast da svojom kolekcijom zatvori aprilski Serbia Fashion Week. Ni ovog puta, dizajner nije izneverio svoje fanove i ljubitelje Martini Vesta. Modeli su briljirali na pisti obučeni u dobro poznata odela modernog stila crnih i jarkih boja, dok se i za žensku populaciju našao po neki ženski modni komad. Pevačica Nevena Božović svojim performansom doprinela je da ova revija zatvori Srpsku nedelju mode na pravi način.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a16

“Zadovoljan sam organizacijom, kao i uvek. Ovog puta donosim kolekciju iz dva dela. Jedan deo je potpuno crn, dok drugi karakteriše raznobojnost. Obožavam boje i ne mogu bez njih” rekao je poznati srpski dizajner.

Poslednji-dan-Serbia-Fashion-Week-a17

Fotografije: S. Braun, D. Žigić

Share