Optimistična kolekcija nakita brenda Little Wonder

Dizajnerka Selma Štrkljević Mravak predstavila je novu kolekciju pod nazivom „MMXX“. Dizajnerka je inspiraciju za kolekciju pronašla u antičkom nakitu i njegovim formama i poseban izazov je bio ponuditi savremenu i modernizovanu verziju tih klasičnih antičkih formi. S druge strane, Selma je inspiraciju pronašla u prirodi i nepravilnim formama sirovog dragog i poludragog kamenja koje je zarobila u mesingu i srebru a onda njime ukrasila male nosive amajlije ili kako bi dizajnerka rekla,  podizače sreće.

Kolekcija obiluje bojama i predstavlja svojevrsni iskorak u odnosu na prošlogodišnju kolekciju koja je bila oda minimalizmu. Dizajnerka je u izradi koristila srebro 925 čistoće, 24 karatno pozlaćeni mesing, sirovi smaragd, ametist, florit, citrin, safir, turmalin zatim lapis lazuli, tirkiz i žuti jasper.

Dizajnerka je rad na kolekciji započela u vrijeme karantina i velika joj je želja bila da u svaki novi komad Little Wonder nakita utka pozitivnu energiju kroz boje i oblike.

„Željela sam da se ljudi vizualno nahrane pozitivom i ljepotom gledajući moje nove radove i da na trenutak zaborave na probleme koji su nas snašli. U teškim vremenima svima nam pomaže okretanje kulturi, vizualnim podražajima koji mogu zaokupiti  našu dušu te nam dati  neki novi impuls da skupimo snagu i krenemo dalje “, objašnjava Selma.

„Umjetnost je teško kopanje. Bez svakodnevnog traganja ništa se ne nalazi“, rekao je jednom Miroslav Šutej. Vođena time dizajnerka je kopala, tragala i ponudila nam deo sebe u novoj kolekciji kojom slavi deset godina postojanja brenda Little Wonder.

Kolekcija je nastajala spontano i slobodno, bez pritiska tržišta i bez osvrtanja na postojeće  trendove. Za izradu pojedinih komada nakita trebalo je mnogo vremena. Svaki je izrađen s puno strpljenja, ljubavi i truda. Ogrlice, minđuše i narukvice Romana interpretacija su rimskih karika i možete ih kupiti u sjajnoj ili matiranoj verziji.

U ovoj kolekciji dizajnerka se posebno poigrala s ukrašavanjem uha koje možete ukrasiti s cuffovima za uho za koje nije potreban piercing, a mogu se nositi i kao prstenje. Pojedine minđuše će biti dostupne i komadno. Skulpturalne naušnice Mimoza dostupne su u verziji sa žutim jaspisom, lapis lauzlijem i tirkizom, izuzetno su lagane i prijatne za nošenje.

Kampanja je plod saradnje tri sestre. Fotografije potpisuje Alma Štrkljević, a stajling Emina Štrkljević. Pred objektivom se našla Marija Filipović iz agencije Relatum Model Management dok je za frizuru zaslužna Anđela Sablić iz salona Frame, a za make up Mia Persico.

Kolekcija je dostupna u Designer Storeu Krug u Splitu i istoimenom online shopu, a uskoro i u Take me Home u Zagrebu, Prostor u Rovinju i Croatia in a Box u Rijeci.

Fotografija: Alma Štrkljević

Share