Oduvek smo hteli da dođemo, ali nismo smeli

Šta će se dogoditi s klubovima avanturističkog seksa u velikim gradovima posle pandemije koronavirusa?

Posle godinu dana zabrane dodirivanja, mnogi istraživači pokušavaju da dođu do odgovora kako će izgledati avanturistički seks posle pandemije i novih sojeva virusa koji nam prete. Da li će se nešto promeniti?

Piše: Nikola Todorić

The New Society for Wellness klub u Njujorku okuplja članove u radionicama za sticanje znanja drugačijih i novih seksualnih opredeljenja. Misija im je da bezbedno ostvarite sve želje i fetiše na koje pomislite, i da steknete nova poznanstva. Klub ima jasno propisane kodekse ponašanja kao i uslove za članstvo, veoma je bezbedan i tu možete biti čak i anonimni, bilo koje rase, vere ili seksualnosti. Ukratko, ovo mesto je zajednica avanturista u seksu koji prkose društvenim ograničavanjima i tradicionalnim shvatanjima. Istraživanje seksa bez predrasuda nije samo preznojavanje i razbijanje monotonije jer se u NSW klubu pre svega spajaju srodne duše sa istim interesovanjima.

Mnogi članovi su za vreme pandemije koronavirusa bili besni što ne mogu da dolaze u klub, jer su pre toga videli skoro pun Vembli stadion. Nije im bilo jasno po čemu je njihovo okupljanje rizičnije od tolikog broja takođe znojavih pivopija na jednom mestu, a bilo ih je 40 hiljada. Međutim, dogodilo se nešto neočekivano što nema nikakve veze sa utakmicom. Ranije, mnogi su se plašili da posećuju seks klubove, ali kada su se pridružili onlajn žurkama, shvatili su da su na pravom mestu. Nisu se predomislili, i u danima kada su mere karantina u Njujorku popustile, pojurili su za novim avanturama uživo, u seks klubove. Mnogi su došli sa istom rečenicom – Oduvek smo hteli da dođemo, ali nismo smeli. Virtualne zabave su nas ohrabrile.

Pornceptual, umetnički kolektiv iz Berlina iskoristio je lockdown da istraži domete kreativnosti. Pored toga što su napravili dobru konekciju s londonskim Verboten klubom sličnog koncepta, Pornceptual je tokom onlajn godine napravio veliku kolekciju porno fetiš fotografija. Oba kluba doživljavaju seks izvan smisla banalnog i materijalnog, izazivaju ljude da prevaziđu strahove, dvoumljenje i probaju nešto novo. Gosti se oblače fetišistički, u lancima su ili vinilu, lateksu i s harnesom, u kožnim tregerima ili spiked collar-om, nema nikoga bez tetovaža, izvode performanse i umetničke instalacije koje se odnose na seksualnost. Ovakvi klubovi brinu o higijeni i bezbednsti zbog pandemije, tako da još uvek nisu otvoreni.

Saglasnost kvir članova je da žurke budu bezbedne kao i ranije i svi su se već vakcinisali, ali čak i kada ministarstva zdravlja budu ponovo odobrila okupljanja, vlasnici će biti na oprezu, te su pozvali seksualne pedagoge u pomoć kako bi sve bilo sigurno. Razmišljaju o tome da neće biti tako lako ponovo osloboditi ljude da dodirnu tuđu kožu. Kada se bude prevazišla novostečena fobija, seks klubovi biće sve popularniji jer će ostati retki bastioni slobode, eskapističkih erotskih fetiša i nestajanja svih (seksualnih) ustručavanja. Sloboda ponašanja, oblačenja i izbora, a ne samo razuzdanost, razlog je zašto žurke posećuju čak i studenti sa Univerziteta u Oksfordu. Ovakvi kinky klubovi uopšte nisu prljava mesta već su to samo predrasude, niti tamo svi odlaze samo zbog požude. Iznenadili biste se koliko pravih prijateljstava potiče sa okupljanja na kojima je seks samo jedna karika u lancu ali ne i jedina, niti je konačan razlog dolaska.

Share