Nove Capsule kolekcije Tamare Radivojević odgovor su na koncept brze mode

Tamara Radivojević je jedna od naših najuspešnijih modnih dizajnerki, a nakon pauze od nekoliko godina, vraća se na scenu. Naime, talentovana dizajnerka osmislila je seriju capsule kolekcija – sačinjenu od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stil. Svaka od ovih kolekcija biće predstavljena u okviru nekoliko pažljivo osmišljenih događaja, s idejom da je neposredni kontakt s mušterijama i posetiocima važan u prenošenju njene modne misije.

Prva u nizu capsule kolekcija je – Volume 1, prikazana sinoć u okviru showroom-a Tamarinog studija na Dorćolu.

Kolekciju čine: plisirane suknje, korseti, kargo pantalone, sakoi, u primarnim bojama, od materijala novih tehnologija. Kolekciju prati i Tamarin nakit.

„Moj dizajn karakterišu posvećenost izradi, eklektični odabir materijala, „pomereni’’ detalji, igranje formom i bojama, kontrasti. Ovim novim konceptom želim da napravim drugačiju prezentaciju kojom bih se fokusirala na dame koje vole moju modu. Dakle, na bliski odnos sa klijentima. To je prilika da se posvetim svakom ko dođe ponaosob, da neposredno predstavim kolekciju i uputim na detalje, način izrade, materijale, način razmišljanja…“– kaže Tamara.

Ovakva komunikacija s klijentima važna je za prezentaciju modnih komada, jer detalji, način izrade i posvećenost materijalima pričaju priču o odeći van njene strukturalne i fukcionalne forme. Ona odeći daje emociju.


Tamara Radivojević je rođena u Nemačkoj 1976. godine. Diplomirala je 2000. modni dizajn godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima 
Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.  Od samog početka se kroz svoje kolekcije jasno igrala smelim kontrastima i siluetama. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji s druge, autentični su potpisi njenog rada.

Fotografije: Ana Blažić

Share