Nova, unapređena linija: NIVEA SUN Protect & Moisture

Duga šetnja u prirodi, obilazak prodavnica, popodnevna kafa ili trening samo su neke od naših omiljenih aktivnosti kada je napolju sunčano. Svi uživamo u toplini sunčevih zraka. A kako bismo bili sigurni da nam ništa ne može pokvariti raspoloženje, moramo da zaštitimo kožu od UV zračenja i oštećenja koje sunce uzrokuje. Nova, unapređena NIVEA SUN Protect & Moisture linija pruža 48-časovnu hidrataciju dok njena formulacija deluje u skladu sa mikrobiomom kože. Svi proizvodi iz ove linije pružaju efikasnu zaštitu od sunca.

 Prolećno sunce na koži 

Proleće je vreme kada se sve budi i obnavlja, a to osećamo i na svojoj koži. Spremni smo za nove avanture, koža se oporavlja od hladne zime i suvog vazduha. Sada nam je potrebna pouzdana zaštita od UV zračenja koje ima štetno dejstvo čak i u prvim mesecima. Takođe nam je potrebna intenzivna nega koja je savršeno prilagođena potrebama kože. Nova linija NIVEA SUN Protect & Moisture je poboljšana kako bi ispunila zahteve svih ljubitelja sunca: ovi proizvodi pružaju trenutnu zaštitu od UVA i UVB zračenja i 48-časovnu hidrataciju dok istovremeno deluju u savršenom skladu sa mikrobiomom kože.

Mi ne brinemo samo o koži već i o planeti. Upravo zato smo poboljšali i formulacije kako bi bile održivije: nove NIVEA SUN Protect & Moisture formulacije usklađene su sa Havajskim zakonom o zaštiti koralnih grebena. Pored toga, one nisu škodljive za okeane: ne sadrže UV filtere: oktinoksat, oksibenzon i oktokrilen, kao ni mikroplastiku.

Funkcija mikrobioma kože

Tokom letnjih meseci osećamo se dobro. Nivo vitamina D raste, provodimo više vremena napolju i uživamo u suncu i toplom vremenu. S druge strane, mikrobiom naše kože koji čine različite bakterije i koji je naša prva linija odbrane ima vrlo odgovoran i zahtevan zadatak. Tokom prolećnih i letnjih meseci, mikrobiom nas dodatno štiti. Kako ga ne bismo dodatno opteretili, trebalo bi da koristimo zaštitu od sunca koja je u skladu sa njegovom funkcijom.

Nove NIVEA SUN Protect & Moisture formulacije štite našu kožu i deluju u skladu sa njenim mikrobiomom. One takođe pružaju 48-časovnu hidrataciju, intenzivno neguju kožu i čine je glatkom. „Kada se koža isuši, njena funkcija zaštitne barijere je ugrožena,“ objašnjava dr. Reto Peirano, iz Odeljenja za istraživanje i razvoj u odeljenju NIVEA SUN. „UV zaštita je neophodna svima, bez obzira na godine. Odaberite proizvode koji hidriraju kožu i ne narušavaju njen prirodni mikrobiom,“ dodaje dr. Peirano.

Negujuće formulacije štite kožu od prevremenog starenja, gubitka vlage i otporne su na vodu. Podnošljivost za kožu je dermatološki potvrđena.

Zaštitite kožu, ali i planetu – u svakoj situaciji

Svi mi koji stojimo iza NIVEA SUN proizvoda posvećeni smo zaštiti životne sredine u istoj meri u kojoj brinemo o vašoj koži. Sve NIVEA SUN Protect & Moisture formulacije čuvaju okeane*. One su biorazgradive i mogu se bezbedno koristiti na plaži ili kad god ste na otvorenom.

Dodatno smo poboljšali ambalažu naših sprejeva sa pumpicom. Boce sprejeva su napravljene od 95% reciklirane plastike, dok poklopci i zatvarači sadrže 48% reciklirane plastike. Ceo sprej sa pumpicom sadrži 70% recikliranog materijala. Korak po korak krećemo se ka cilju da živimo u ekološkom i održivom svetu bez odricanja od praktične ambalaže za naše proizvode.

Novi proizvodi će biti dostupni od februara 2021. godine u različitim formatima: losion, sprej sa pumpicom, sprej sa okidačem.

Share