Nova kolekcija haljina Jelene Bošnjak inspirirana Šumom Striborovom

Splitski brend JB, dizajnerice Jelene Bošnjak, predstavlja kampanju pod nazivom „Black fairy tail“ za kolekciju inspiriranu bajkom Šuma Striborova i namijenjenu ženama u čijoj se osobnosti djetinji duh prepliće s ambicioznošću.

nova-kolekcija-haljina-jelene-bosnjak-inspirirana-sumom-striborovom

Nakon prve kampanje snimljene u lipnju ove godine, splitski brend „JB“ pod kreativnim vodstvom dizajnerice Jelene Bošnjak, predstavlja novu za sezonu jesen/zima 2016. kojom nam kroz prepoznatljivu modnu viziju dočarava jednu od najpoznatijih hrvatskih bajki – Šumu Striborovu. Stoga kampanja i nosi naziv „Black fairy tail“ ili u prijevodu „Crna bajka“, a dizajnerica je na takvu ideju došla za vrijeme skiciranja kolekcije želeći putem iste prikazati pouku djela, te borbu dobra i zla.

nova-kolekcija-haljina-jelene-bosnjak-inspirirana-sumom-striborovom3

Kampanju obilježava snažan kontrast, odnosno haljine prevladavajuće crne ne(boje) koje simboliziraju neke manje lijepe trenutke, a snimljene su u prirodi kraj potoka, znaka života i novog početka. U skladu s inspiracijom kolekcija krojevima i siluetama podsjeća na davna vremena, dok joj materijali poput čipke, tila i svilenog tafta u pojedinim modelima pružaju dozu damske elegancije. Kolekcija s haljinama u prvom planu, namijenjena je ženama snažnog stava, ambicioznima, ali s daškom djetinjeg duha kojeg se ne boje pokazati. Takvu ženu u ovoj modnoj priči utjelovila je bivša Miss Universe Dalmacije Antea Valenta koja i privatno nosi „JB“ kreacije.

nova-kolekcija-haljina-jelene-bosnjak-inspirirana-sumom-striborovom4

Premda je najčešće sklona ekstravaganciji, dizajnerica Bošnjak još jednom je pokazala kako se odlično snalazi i kada kreira jednostavno i elegantno. Potrebno je napomenuti da ovom kampanjom najavljuje prvu samostalnu reviju koja će se održati sredinom prosinca u Splitu gdje je nedavno pokrenula i vlastitu modnu agenciju.

nova-kolekcija-haljina-jelene-bosnjak-inspirirana-sumom-striborovom2

Share