Milica Tričković na Malta Fashion Week-u

Predivna tvrđava u glavnom gradu Malte nije bila dovoljna da primi sve posetioce revije naše dizajnerke Milice Tričković, održane u petak 20. maja u okviru Malta Fashion Week-a.

Dizajnerka nije krila oduševljenja i nakon samog događaja nam je prenela svoje utiske: “Na mene je veliki utisak ostavila lokacija na kojoj se dešavala revija i savršena organizacija. Cela atmosfera na tvrđavi je izgledala nestvarno. Ovo je za mene velika motivacija i inspiracija.

Milica Trickovic na Malta Fashion Week-u2

Veliki broj blogera, novinara i ljudi iz sveta mode sa velikom pažnjom i oduševljenjem pratilo je reviju kreatorke, koja je na Malta Fashion Week-u predstavila kolekciju pod nazivom “Hunter”.

Tokom revije modeli su na pisti pričali priču o evoluciji. Na početku, posetioci su videli žene kao nežna stvorenja prikazana kroz čipku nežno plave boje. Da bi “Hunter” nastavio priču dominantnom crnom kožom i krznom. Tokom celog programa haljine u boji slonovače simbolizovale su nezavisnost i slabost žene, koja u periodu zime biva jaka zahvaljujući krznu i koži. Na ovaj način “Hunter” je prikazao ženu kao nežnu ali sigurnu i istrajnu figuru, koja je tu da podrži i zaštiti svoje društvo.

Milica Trickovic na Malta Fashion Week-u

Zahvaljujući sporazumu o saradnji sa 24 nedelje mode u svetu Serbia Fashion Week omogućava dizajnerima iz Srbije da svoje radove predstave u inostranstvu. U okviru dosadašnje saradnje na Malta Fashion Week-u predstavili su se Biljana Tipsarević, Danijela Božić i Mladen Milivojević Baron.

Share