Magična šuma u Belgiji

Ako budete bili u prilici da posetite Belgiju, sigurno ćete se najesti njihovih čokolada koje su možda najbolje čokolade na svetu. Kako bi sagoreli sve te kalorije, predlažemo vam da prošetate po ovoj bajkovitoj šumi koja hipnotiše svojom lepotom.

magicna-suma-u-belgiji-06

Ova šuma se zove Hallerbos i nalazi se na samo tridesetak minuta od Brisela. Najlepša je tokom aprila i maja kada se biljke bude, a šuma dobije novi tepih od plavih cvetova.

magicna-suma-u-belgiji-08

Nemački pejzažni fotograf Kilian Schönberger je nedavno ušao duboko u šumu, a izašao sa zadivljujućim fotografijama. Iako deluju kao da ih je bar malo obradio, on navodi da nije i da je šuma stvarno bajkovita. Plava boja je zaista takva, posebno pod vlažnim uslovima jutarnje magle.

magicna-suma-u-belgiji-01

Nije iznenađujuće da ova šuma privlači brojne turiste tokom proleća. Iako deluje primamljivo ubrati koji cvetić kao suvenir, to je strogo zabranjeno kako bi se ova prirodna lepota očuvala za generacije koje dolaze.

magicna-suma-u-belgiji-03 magicna-suma-u-belgiji-04 magicna-suma-u-belgiji-02 magicna-suma-u-belgiji-05 magicna-suma-u-belgiji-07

Foto: http://500px.com/kilianschoenberger

Share